Kojibakers prozradili výrobní tajemství

V létě jsme navštívili českou rukodělnou výrobnu misa a dalších fermentovaných potravin. V Kojibakers totiž vyrábí a kvasí výhradně přírodními postupy, z evropských surovin a bez přidané chemie. To se nám líbí a právě proto jsme se za nimi vydali natočit reportáž a odhalit výrobní postupy. A bylo to super!

Věříme, že si Milana a Vaška užijte stejně jako my! :-)

Mrkněte na jejich dobroty. Doručují je i na Slovensko. A nezapomeňte, že členové Klubu Jíme Jinak mají obrovskou slevu na nákup u Kojibakers.

V tomto nabitém videu uvidíte

  • Co je KOJI a co se z ní vyrábí
  • Jak se v Čechách vyrábí MISO
  • Proč je MISO léčivé
  • Existuje MISO bez sóji a lepku?
  • Kdo slaví svátek „DEN HOUBY“
  • Proč máme japonské výrobky u nás
  • Jak udělat MISO polévku za minutu
  • Jak vnikli Kojibakers
  • Co u nich překvapilo Japonce
  • Proč bude Česko velmoc
  • Proč mají zmizet tiráky a dálnice
  • Jaká je tradice sóji v Evropě
  • Proč je sója strašák
  • Sójová omáčka bez sóji
  • Co mají všichni svatí společného s MISEM
  • Jak zraje MISO a jak se vyrábí
  • Odhalíme výrobní postup
  • Uvidíte plíseň v akci
  • Co dělá „plechový kamarád“
  • A kdo je „hlavní plesnivák“
  • Co je SHIOKOJI a k čemu je dobré
  • Jak na chuť „socialistických kuřat“
  • Jak se vyrábí octy původní metodou

A nám dejte vědět, jak se vám reportáž líbila.

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky :) ), líbí se...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...
  1. Tak přátelé z JJ, tihle pánové jsou akorát tak podvodníci. Bacha na ně!!! Představte si, že jsem si v září u nich objednala spoustu výrobků (2 obrovské sklenice s miso pastou, shiokoji, nějaké polívky…) a už je skoro všechno pryč!!! Na těch jejich výrobcích by mělo být napsáno, že se jedná o návykové látky.
    No nic, zřejmě budu muset objednat další várku :-)

  2. Já tleskám !!! Na taková videa bych se vydržela koukat celý den – páni jsou zapálení pro věc a je vidět, že to dělají srdcem … k tomu ten důraz na lokálnost, znalost historie a různých postupů…ach, kdyby to tak dělal každý :) JJ moc děkuji za zprostředkování :) Miso mi zrovna dochází, tak určitě tentokrát zkusím od Kojibakers <3

  3. Ahoj Evi :-)
    Mám zásadní otázku – Co mám udělat se vším tím tmavým japonským misem, co mám nyní doma a už mi tak, po ochutnání misa od Kojibakersů, nechutná? :-) :-) :-)
    Díky předem za odpověď.

    • Ono má každé to miso něco do sebe, já mám stále rozdělané rýžové, ječmené, sojové,miso natto a teď nově i hrachové a střídám je. Každé dá jídlu trochu jinou chu´t a jinou kvalitu i energii. Pokud ti až tak nechutná, tak můžeš uplatnit do vařeného jídla místo sojovky nebo třeba v tomhle receptu, když jsi v salátovém kurzu https://www.jimejinak.cz/salaty-domaci-tofu-syr/

      • Ahoj Evi :-)

        děkuji za tvoji vyčerpávající odpověď. Mým dotazem jsem chtěla vyjádřit jak moc mi chutná hrachové miso od kluků :-) :-) :-)
        Ale hned jsem si přečetla odkaz a zkusím dát tofu a miso dohromady :-) :-) :-)
        Hezký den.

  4. Evi, prosím Tě, oni tam říkají, že miso pasta být v lednici nemusí, že ještě neviděli miso zkažené. Tak doufám, že je to pravda, bo 2 ty obrovské sklenice skoro dvoukilového misa do lednice stejně nenarvu 😁

  5. To je fakt skvělá reportáž!!! Tak krásně vše ukázáno a popsáno, já jsem tak nachucená 😀😀 až dorazíme z dovo, hned budu objednávat 😀😀 také moc díky oběma stranám za tu neuvěřitelnou slevu! Nebude ještě nějaké video? 😀 stálo to zato! 😀

    • Tak to máme radost, že se reportáž líbí, Slávko 👍 Všechno je možné, až kluci začnou vyrábět něco nového, rádi se na to zase podíváme 😉

  6. Tak na tuto reportáž se opravdu moc těším, stala jsem se jejich velkou fanynkou hned po první lžičce :-) Kouknu večer v klidu doma, „škoda“ že to má jen 35minut :-D

  7. Zobrazit všech 27 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.