Kojibakers prozradili výrobní tajemství

V létě jsme navštívili českou rukodělnou výrobnu misa a dalších fermentovaných potravin. V Kojibakers totiž vyrábí a kvasí výhradně přírodními postupy, z evropských surovin a bez přidané chemie. To se nám líbí a právě proto jsme se za nimi vydali natočit reportáž a odhalit výrobní postupy. A bylo to super!

Věříme, že si Milana a Vaška užijte stejně jako my! :-)

Mrkněte na jejich dobroty. Doručují je i na Slovensko. A nezapomeňte, že členové Klubu Jíme Jinak mají obrovskou slevu na nákup u Kojibakers.

V tomto nabitém videu uvidíte

  • Co je KOJI a co se z ní vyrábí
  • Jak se v Čechách vyrábí MISO
  • Proč je MISO léčivé
  • Existuje MISO bez sóji a lepku?
  • Kdo slaví svátek „DEN HOUBY“
  • Proč máme japonské výrobky u nás
  • Jak udělat MISO polévku za minutu
  • Jak vnikli Kojibakers
  • Co u nich překvapilo Japonce
  • Proč bude Česko velmoc
  • Proč mají zmizet tiráky a dálnice
  • Jaká je tradice sóji v Evropě
  • Proč je sója strašák
  • Sójová omáčka bez sóji
  • Co mají všichni svatí společného s MISEM
  • Jak zraje MISO a jak se vyrábí
  • Odhalíme výrobní postup
  • Uvidíte plíseň v akci
  • Co dělá „plechový kamarád“
  • A kdo je „hlavní plesnivák“
  • Co je SHIOKOJI a k čemu je dobré
  • Jak na chuť „socialistických kuřat“
  • Jak se vyrábí octy původní metodou

A nám dejte vědět, jak se vám reportáž líbila.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Jíst Jinak mě baví, nabíjí energií a je mi neskutečně dobře (Pavlína)

Pavlína: Zdravím všechny vespolek :-) V první řadě bych...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Dala jsem sbohem cukru a mlsná už mě nehoní (Jana)

Jana: Z čoho mám najväčiu radosť je, že práve...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Mám dole 3 kg a 3 cm v pase (Veve)

Veve: Evi, chci vám poděkovat za krásně připravený kurz....

Tak jednoduché a tak dobré! (Nada)

Nada: To je dobrota!!! Neměla jsem tolik kedluben, tak...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...
  1. Ahoj, děkuji za reportáž i přiblížení pro mě nové suroviny. Miluju lidi, kteří dělají věci takhle poctivě! :-) A ochutnám ty věci teď mnohem raději ;-)

  2. Skvele videt, jak dbaji na kvalitu vyrabeneho. Z videa dycha jejich zapalenost pro vec. Coby novacek potrebuji ochutnat pro mne nove ingredience. Uz se tesim na zasilku.

    • Jsem si jistá, že budete nadmíru spokojená, Jarko 😉 Jsou to opravdu lahůdky 😋

  3. Dobrý den jsem tady nováček:)) Chci se zeptat dá se říct jestli je zdravější miso ze sóji a nebo miso z hrachu je to jedno? A druhá otázka je zdravá snídaně pohanková kaše s mákem? Vím, že by se neměla s ovocem. Děkuji moc.

    • Dobrý den Katerino, vítejte mezi námi, jsme rádi, že vás tu máme 😉 Co se týče misa, je jednom které si vyberete. Já jsem fanynkou toho hrachového, ale rozhodla jeho chuť, kterou jsem si oblíbila, což má každý jinak 😉
      Pohanková kaše s mákem je ok, ale by dobré přidat ještě kousek vařené zeleniny. Stačí třeba nastrouhat kousek mrkve najemno a povařit společně s kaší. Uvidíte, že vám to bude chutnat. 😉

  4. Tak přátelé z JJ, tihle pánové jsou akorát tak podvodníci. Bacha na ně!!! Představte si, že jsem si v září u nich objednala spoustu výrobků (2 obrovské sklenice s miso pastou, shiokoji, nějaké polívky…) a už je skoro všechno pryč!!! Na těch jejich výrobcích by mělo být napsáno, že se jedná o návykové látky.
    No nic, zřejmě budu muset objednat další várku :-)

  5. Já tleskám !!! Na taková videa bych se vydržela koukat celý den – páni jsou zapálení pro věc a je vidět, že to dělají srdcem … k tomu ten důraz na lokálnost, znalost historie a různých postupů…ach, kdyby to tak dělal každý :) JJ moc děkuji za zprostředkování :) Miso mi zrovna dochází, tak určitě tentokrát zkusím od Kojibakers <3

  6. Ahoj Evi :-)
    Mám zásadní otázku – Co mám udělat se vším tím tmavým japonským misem, co mám nyní doma a už mi tak, po ochutnání misa od Kojibakersů, nechutná? :-) :-) :-)
    Díky předem za odpověď.

    • Ono má každé to miso něco do sebe, já mám stále rozdělané rýžové, ječmené, sojové,miso natto a teď nově i hrachové a střídám je. Každé dá jídlu trochu jinou chu´t a jinou kvalitu i energii. Pokud ti až tak nechutná, tak můžeš uplatnit do vařeného jídla místo sojovky nebo třeba v tomhle receptu, když jsi v salátovém kurzu https://www.jimejinak.cz/salaty-domaci-tofu-syr/

      • Ahoj Evi :-)

        děkuji za tvoji vyčerpávající odpověď. Mým dotazem jsem chtěla vyjádřit jak moc mi chutná hrachové miso od kluků :-) :-) :-)
        Ale hned jsem si přečetla odkaz a zkusím dát tofu a miso dohromady :-) :-) :-)
        Hezký den.

  7. Evi, prosím Tě, oni tam říkají, že miso pasta být v lednici nemusí, že ještě neviděli miso zkažené. Tak doufám, že je to pravda, bo 2 ty obrovské sklenice skoro dvoukilového misa do lednice stejně nenarvu 😁

  8. To je fakt skvělá reportáž!!! Tak krásně vše ukázáno a popsáno, já jsem tak nachucená 😀😀 až dorazíme z dovo, hned budu objednávat 😀😀 také moc díky oběma stranám za tu neuvěřitelnou slevu! Nebude ještě nějaké video? 😀 stálo to zato! 😀

    • Tak to máme radost, že se reportáž líbí, Slávko 👍 Všechno je možné, až kluci začnou vyrábět něco nového, rádi se na to zase podíváme 😉

  9. Tak na tuto reportáž se opravdu moc těším, stala jsem se jejich velkou fanynkou hned po první lžičce :-) Kouknu večer v klidu doma, „škoda“ že to má jen 35minut :-D

  10. Zobrazit všech 36 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.