Kojibakers prozradili výrobní tajemství

V létě jsme navštívili českou rukodělnou výrobnu misa a dalších fermentovaných potravin. V Kojibakers totiž vyrábí a kvasí výhradně přírodními postupy, z evropských surovin a bez přidané chemie. To se nám líbí a právě proto jsme se za nimi vydali natočit reportáž a odhalit výrobní postupy. A bylo to super!

Věříme, že si Milana a Vaška užijte stejně jako my! :-)

Mrkněte na jejich dobroty. Doručují je i na Slovensko. A nezapomeňte, že členové Klubu Jíme Jinak mají obrovskou slevu na nákup u Kojibakers.

V tomto nabitém videu uvidíte

  • Co je KOJI a co se z ní vyrábí
  • Jak se v Čechách vyrábí MISO
  • Proč je MISO léčivé
  • Existuje MISO bez sóji a lepku?
  • Kdo slaví svátek „DEN HOUBY“
  • Proč máme japonské výrobky u nás
  • Jak udělat MISO polévku za minutu
  • Jak vnikli Kojibakers
  • Co u nich překvapilo Japonce
  • Proč bude Česko velmoc
  • Proč mají zmizet tiráky a dálnice
  • Jaká je tradice sóji v Evropě
  • Proč je sója strašák
  • Sójová omáčka bez sóji
  • Co mají všichni svatí společného s MISEM
  • Jak zraje MISO a jak se vyrábí
  • Odhalíme výrobní postup
  • Uvidíte plíseň v akci
  • Co dělá „plechový kamarád“
  • A kdo je „hlavní plesnivák“
  • Co je SHIOKOJI a k čemu je dobré
  • Jak na chuť „socialistických kuřat“
  • Jak se vyrábí octy původní metodou

A nám dejte vědět, jak se vám reportáž líbila.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Bolesti hlavy zmizely, krevní obraz výtečný (Lenka)

Lenka: Ahojte. Inspirovala mě kamarádka. Nesměle jsem k vám...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Každý ma chváli, ako som pekne schudla (Miriam)

Miriam: Prvý krát som si spravila tento vývar. A...

Lucka, účastnice kurzu, nám napsala

Dobrý den Evo a Heleno, ještě jednou děkuji za příjemně...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Jsem lehčí a mohu řádit s dětmi (Kristýna)

Kristýna: Jupííí dneska, 8.den kurzu Hubneme do plavek, jsem...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...
  1. Skvele videt, jak dbaji na kvalitu vyrabeneho. Z videa dycha jejich zapalenost pro vec. Coby novacek potrebuji ochutnat pro mne nove ingredience. Uz se tesim na zasilku.

    • Jsem si jistá, že budete nadmíru spokojená, Jarko 😉 Jsou to opravdu lahůdky 😋

  2. Dobrý den jsem tady nováček:)) Chci se zeptat dá se říct jestli je zdravější miso ze sóji a nebo miso z hrachu je to jedno? A druhá otázka je zdravá snídaně pohanková kaše s mákem? Vím, že by se neměla s ovocem. Děkuji moc.

    • Dobrý den Katerino, vítejte mezi námi, jsme rádi, že vás tu máme 😉 Co se týče misa, je jednom které si vyberete. Já jsem fanynkou toho hrachového, ale rozhodla jeho chuť, kterou jsem si oblíbila, což má každý jinak 😉
      Pohanková kaše s mákem je ok, ale by dobré přidat ještě kousek vařené zeleniny. Stačí třeba nastrouhat kousek mrkve najemno a povařit společně s kaší. Uvidíte, že vám to bude chutnat. 😉

  3. Tak přátelé z JJ, tihle pánové jsou akorát tak podvodníci. Bacha na ně!!! Představte si, že jsem si v září u nich objednala spoustu výrobků (2 obrovské sklenice s miso pastou, shiokoji, nějaké polívky…) a už je skoro všechno pryč!!! Na těch jejich výrobcích by mělo být napsáno, že se jedná o návykové látky.
    No nic, zřejmě budu muset objednat další várku :-)

  4. Já tleskám !!! Na taková videa bych se vydržela koukat celý den – páni jsou zapálení pro věc a je vidět, že to dělají srdcem … k tomu ten důraz na lokálnost, znalost historie a různých postupů…ach, kdyby to tak dělal každý :) JJ moc děkuji za zprostředkování :) Miso mi zrovna dochází, tak určitě tentokrát zkusím od Kojibakers <3

  5. Ahoj Evi :-)
    Mám zásadní otázku – Co mám udělat se vším tím tmavým japonským misem, co mám nyní doma a už mi tak, po ochutnání misa od Kojibakersů, nechutná? :-) :-) :-)
    Díky předem za odpověď.

    • Ono má každé to miso něco do sebe, já mám stále rozdělané rýžové, ječmené, sojové,miso natto a teď nově i hrachové a střídám je. Každé dá jídlu trochu jinou chu´t a jinou kvalitu i energii. Pokud ti až tak nechutná, tak můžeš uplatnit do vařeného jídla místo sojovky nebo třeba v tomhle receptu, když jsi v salátovém kurzu https://www.jimejinak.cz/salaty-domaci-tofu-syr/

      • Ahoj Evi :-)

        děkuji za tvoji vyčerpávající odpověď. Mým dotazem jsem chtěla vyjádřit jak moc mi chutná hrachové miso od kluků :-) :-) :-)
        Ale hned jsem si přečetla odkaz a zkusím dát tofu a miso dohromady :-) :-) :-)
        Hezký den.

  6. Evi, prosím Tě, oni tam říkají, že miso pasta být v lednici nemusí, že ještě neviděli miso zkažené. Tak doufám, že je to pravda, bo 2 ty obrovské sklenice skoro dvoukilového misa do lednice stejně nenarvu 😁

  7. To je fakt skvělá reportáž!!! Tak krásně vše ukázáno a popsáno, já jsem tak nachucená 😀😀 až dorazíme z dovo, hned budu objednávat 😀😀 také moc díky oběma stranám za tu neuvěřitelnou slevu! Nebude ještě nějaké video? 😀 stálo to zato! 😀

    • Tak to máme radost, že se reportáž líbí, Slávko 👍 Všechno je možné, až kluci začnou vyrábět něco nového, rádi se na to zase podíváme 😉

  8. Tak na tuto reportáž se opravdu moc těším, stala jsem se jejich velkou fanynkou hned po první lžičce :-) Kouknu večer v klidu doma, „škoda“ že to má jen 35minut :-D

  9. Zobrazit všech 34 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.