Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu na fenyklu

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou k tradičním masovým pokrmům.

Ingredience
  • přírodní tofu
  • fenykl
  • cibule
  • česnek
  • olivový olej
  • 2 lžíce rajčatové šťávy bez cukru
  • 2 polévkové lžíce Mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 plná čajová lžička gochujangu (chilli na kimchi)
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce umeocta
  • kukuřičný škrob
  • sezamová semínka
  • fenyklový vous – volitelné
  • voda

„Je třeba si k jídlu v klidu sednout.“ „Jezte pomalu a soustřeďte se na jídlo.“ „Vychutnejte si ty okamžiky, které tr...

Jak připravit tofu na fenyklu v pikantní omáčce

  1. Tofu natrhejte prsty na kousky. Dochuťte troškou oleje, solí a kukuřičným škrobem. Pořádně protřepejte, aby na tofu ulpěl škrob.
  2. V půl sklenici vody rozpusťte mirin, rýžový sirup, tamari, umeocet, rajčatovou šťávu a 1 lžičku kukuřičného škrobu. Dobře promíchejte.
  3. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze na 190°C asi 13 minut.
  4. Do pánve dejte olej a přidejte nakrájejte fenykl, česnek a cibuli. Dobře osmahněte. Nalijte omáčku do pánve a vařte. Když omáčka začne houstnout, přidejte tofu a dobře ho vmíchejte do omáčky.
  5. Nakonec vše posypte nasucho opraženými sezamovými semínky a fenyklovými vousy. Vynikající s rýží.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Tofu lze péct i v troubě.
  • Podávejte s rýží nebo nudlemi.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a nesójovou tamari, např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou.

Obměna

  • Omáčku můžete dochutit dle vaší fantazie.
  • Můžete přidat jakoukoliv zeleninu dle vaší chuti a stavu zásob.

Děti

  • Pikantní pokrm nevhodný pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc děkuji za tento recept, je to neuvěřitelně dobrý. Propojení chutí z toho dělá sváteční jídlo. A přitom to je tak lehký recept…

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Plněné těstoviny paccheri

Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.