Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Sladký mrkvový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
děti od 6 měsíců

Sladká zeleninová svačinka z mrkve je u našich holek favoritem podzimních dnů. Dá se jíst teplá i sladká, v pohárové skleničce nebo skleněné šroubovací na cestě. Vyzkoušejte ji, je to rychlovka.

Kdy dát dětem mobily? A kdy je pustit na sociální sítě? Může přijít šikana, když dítě nebude IN? Všechno, co si níže ...

Výhodou téhle svačiny je i to, že je zeleninová a přesto sladká. Další z těch, které se vám budou hodit na odnaučení dětí z klasických sladkostí.

Dýňové pyré je slaďnounké

 

Ingredience
  • mrkev
  • špetička soli
  • voda
  • sladěnka nebo rýžový sirup (pro bezlepkáře)
Postup

Mrkev omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Dáme vařit do vody se špetičkou soli (pro děti do roka bez!) na cca 15 minut. Vody dáme jen tolik, aby se měla mrkev v čem vařit. Není ji potřeba moc, chceme získat chutný sytý krém ne polévku. Když je mrkev měkká, rozmačkáme ji vidličkou, přepasírujeme nebo rozmixujeme do hladka a podle chuti přidáme cca 2 lžičky sladěnky. Začátečníci více, pokročilí si možná ani nepřidají sladěnku:-)

Praktické

Pokud dáte vody moc, zahustěte na závěr pyré škrobem kuzu, kukuřičným škrobem nebo arowrotem.

Chceme-li pro děti svačinu, uvaříme si ji rovnou při snídani a vezmeme si ji s sebou ven. Nemusíme se pak kvůli svačině vracet domů. V zimě ji dáme do termosky, pokud má být teplá.

Děti

Mrkvový krém dáváme obvykle jako úplně první příkrm těm nejmenším kojencům. Jen jim nebudeme přidávat do vaření sůl a není potřeba ani sladěnku či sirup. Bude jim chutnat sama o sobě, protože je velmi sladká a děti mají mnohem citlivější chutě než my dospělí.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mám zkušenost,že nám zelenina nechutná po 2 hodinách ani když ji sladuji v termosce a je ještě teplá. Každopádně čerstvý je tento krém úžasný.Zeptám se jestli máte nějaké doporučení na pasírovač? Je pravda,že ani já to mixování moc nemusím co se týče pocitu.Něco na těch energiích je.Hlavně ted, jak jsem díky jídlu vnímavější na své tělo.Děkuji.

Dala jsem mrkev a dýni hokaido půl napůl a bylo to moc dobré, Matýsek (1 rok) se olizoval.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezová zmrzlina bez cukru

Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ...

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Ostružinová zmrzlina bez cukru

Pokud ve vašem okolí roste víc ostružin než kolik dokážete během procházky sníst, vyzkoušejte ostružinovou zmrzlinu a užijte si poslední horké dny letošníh...

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...