Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka z kadeřávku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Na zahrádce mám pořád kadeřávek, který je skvělý zdroj vitamínů v zimě. V polévce spolu s mrkví je výborný.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrst kadeřávku (nebo kapusty)
  • 1 vrchovatá lžíce miso pasty
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka

Dříve jsem váhu nemusela řešit, pak přišel přechod, změna zaměstnání, stres a váha rostla. Zkoušela jsem různé diety,...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Obměna

Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.

Děti

Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.

Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)

Mila Beata
27. 2. 2021

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Květáková jízda

V tomto receptu si užijeme květák až na kost. A to doslova, protože z košťálu připravíme bezva krém.

Cizrnovo-batátové pyré s pažitkou

Jednoduché pyré z batátů a cizrny je raz dva hotové. Chutí připomíná bramborovou kaši, ale můžete si ho udělat ostřejší nebo dochutit jako hummus. Perfektn...
44
1

Jak se vyznat v hluchavkách a využít vše, co nabízejí

Řada druhů a různé barevné variace… Vyznáte se v hluchavkách? Poradíme, jak si vybrat vhodný druh a správně využívat jednotlivé části rostliny.

Semolinový pekáček

Snadný recept, jehož příprava vám nezabere mnoho času. Tento pokrm vám poslouží jako slaná svačinka nebo jako příloha coby obilninová složka kompletního ta...

Pečená zelenina s popencem a kopřivou

I když je jaro studené, stejně si ho dáme na talíř. V téhle podobě vás rozhodně zahřeje.
54
10

Zamilujte se do zdravé stravy

Rozhodli jste se jíst zdravěji, ze začátku s elánem studujete, nakupujete, měníte jídelníček, ale po čase začne vaše úvodní nadšení slábnout. Jak naskočit ...