Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka z kadeřávku

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Na zahrádce mám pořád kadeřávek, který je skvělý zdroj vitamínů v zimě. V polévce spolu s mrkví je výborný.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší mrkev
  • hrst kadeřávku (nebo kapusty)
  • 1 vrchovatá lžíce miso pasty
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • posypka: petrželka

To mi řekl moudrý pan doktor, když mě viděl, jak jsem na tom zle. A taky dodal, že jestli s tím něco neudělám, skončí...

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mrkev nakrájíme na kostičky, kadeřávek na proužky.
  3. Do horkého zeleninového vývaru dáme trošku soli a nakrájenou zeleninu.
  4. Vaříme 7-10 minut do změknutí mrkve.
  5. Sundáme z ohně, v trošce horké polévky rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky.
  6. Polévku ozdobíme zelenou posypkou.

Obměna

Místo kadeřávku můžeme použít kapustu.

Děti

Tuto polévku s minimem soli a miso pasty mohou děti od 1 roku.

Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mohla bych jeste dotaz k polevce, prosim.
Lze pro sytost pridat nejen obilovinu sle i lusteninu?-na snidani
Vyvar-nekde jsem u vas cetla, ze lze udelat ze zbytku, odrezlu zeleniny, ale me se zda, ze to je ‘to’ spinave na vyhoz:( slupky uz tuplem a zelenina vyvarena uz zas pouzit asi nelze nebo asi lze, ale je to jej hmota, co je nejlepsi reseni?:)

Mila Beata
27. 2. 2021

Mnam ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.
13
1

Lebeda zahradní – krásná i chutná

Pochází zřejmě z Asie, dříve byla pěstována v Řecku a používaná jako salát. Je to velmi dekorativní rostlina, které se říká také horský špenát. Je ozdobou ...
41
24

A přiber, jsi moc hubená, není na tobě nic hezkýho

Tuhle větu jsme nedávno slyšeli na letišti, kde se loučila odlétající rodina se svými příbuznými. Pravil tak postarší a velmi objemný pán s obrovským břich...

Sušené bezinky – superfoods i přírodní lék

Sušené bezinky jsou bezvadná první pomoc při migréně, nachlazení, silném průjmu, bolestech, zánětech a mnoha dalších potížích. Můžete z nich udělat čaj, kl...
klub
8

Jak na kvasinkovou infekci

Kvasinky jsou normální součástí střevní mikroflóry, problém nastává, když se nadměrně přemnoží a začnou způsobovat potíže jako jsou plesnivé nehty, gynekol...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v naší zdravé v...