Na jaře potřebujeme uvolnit játra a tak zařazujeme častěji tofu a zelenou zeleninu.
Ingredience
pro 4 porce
  • 150 g pórku
  • 150 g řapíkatého celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g žampionů
  • 1 balení marinovaného tofu nebo tofu s řasou
  • hrst kešu ořechů (nemusí být)
  • kurkuma
  • mletý kmín
  • pepř
  • šťáva ze zázvoru
  • 3PL oleje
  • sójová omáčka
  • sůl

Postup

  1. Pórek a řapíkatý celer nakrájíme na proužky. Mrkev na kostičky nebo na sirčičky.
  2. Žampiony nakrájíme na proužky a tofu na větší kostičky.
  3. Na oleji orestujeme žampiony, mrkev, řapíkatý celer, posolíme a přidáme koření.
  4. Občas zamícháme a asi po 10 minutách přidáme pórek, tofu a hrst ořechů.
  5. Restujeme dalších 7 minut, přidáme šťávu ze zázvoru, trochu sójové omáčky a vypneme plamen.
  6. Dochutíme trochou ume octa.

Kombinujeme

  • K zeleninové směsi se hodí jako příloha rýže, bulgur, quinoa nebo jakákoliv jiná obilovina. 
  • Na jaře přidáme trochu syrové a kvašené zeleniny.

Děti

  • Jarní směs se hodí pro děti asi od 1,5 roku. Oleje i soli použijeme maličko a jsme opatrní s dochucovadly a kořením.
  • Od 2 let můžeme podávat jarní směs podle tohoto receptu.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJablečné přesnídávky s rybízem
Další článekŽitné těstoviny s italskou omáčkou a tempehem