Mladé, zelené lístky jsou symbolem jara a neměly by proto chybět ani v našem jídelníčku. Nechte se inspirovat jednoduchým salátem z mladých lístků...
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší vodnice
  • hrst mladých lístků červené řepy nebo směs rukoly, polníčku apod.
  • hrst listů ze špenátu
  • 3 lžíce rostlinné smetany
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce umeocta

Postup

  1. Vodnici nastrouháme na hrubém struhadle, listy rukoly, špenátu a mladé řepy omyjeme a necháme okapat.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme rostlinnou smetanu, hořčici a umeocet.
  3. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a můžeme podávat.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon. Místo listů rukoly použijeme polníček. Můžete také použít naklíčenou čočku, mungo nebo řeřichu.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. S kapkou zálivky zhruba od 18 měsíců, ale nedáváme hořčici.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

6 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Ve zdravé výživě najdete víc značek, je potřeba omrknout etikety, protože některé firmy mají některé s a některé bez 🙂 Myslím, že vyberete od Naturalu, Zwegerwiese, Sunco, Emil Noel nebo si udělat vlastní.

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětská strava V – vztah jídla a stolice
Další článekJak jsme strávili Vánoce