Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Ingredience
  • zeleninový vývar
  • pak choi
  • mangold
  • lehce pikantní jalapeňo paprička
  • brokolice
  • hrášek
  • sušená cuketa
  • česnek
  • hatcho miso
  • tamari nebo jiná sójová omáčka
  • sezamová semínka
  • čerstvá jarní cibulka
  • žampiony
  • listy řeřichy (nemusí být)
  • sůl
  • trochu chilli papričky
  • nudle na ramen
  • olej

Jak připravit polévku Ramen na zeleno

  1. Zeleninový vývar dejte do hrnce. Přidejte sušenou cuketu.
  2. Na pánev nalijte olej a rozpalte ho, přidejte prolisovaný česnek, nasekané červené jalapeňo nebo jinou mírně pálivou papričku, sezamová semínka a pak choi nakrájené dle libosti, houby a brokolici. Jemně orestujte, poté snižte teplotu, přidejte podle libosti sójovou omáčku, přikryjte a duste, dokud zelenina nezměkne a nezkaramelizuje.
  3. Vývar přiveďte k varu, přidejte hrášek, ramen nudle a vařte 3 minuty.
  4. Miso rozpusťte v troše vody a smíchejte s vývarem. Přidejte pak choi, brokolici a houby. Posypte čerstvou jarní cibulkou a, pokud máte, i listy řeřichy.

Praktické

  • Podávejte a konzumujte okamžitě, aby se nudle nerozvařily. Ramen by měl být zkonzumován během 8 minut.
  • Jelikož je v receptu jak sójová omáčka, tak hatcho miso, nakládejte opatrně se solí, abyste jídlo nepřesolili.
  • Tuto polévku je nejlepší servírovat v hlubokých miskách.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové nudle – např. rýžové.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo sójové omáčky.

Obměna

  • Připravte si předem zeleninový vývar. Já do něj přidávám ještě hřebíček, badyán, kardamom a kousek skořice. Zkuste ho obohatit o toto koření.
  • Můžete použít jakoukoliv zelenou sezonní zeleninu – kadeřávek, špenát, kapustu, čínské zelí…
  • Pokud si nesušíte cukety na zimu, klidně dejte třeba mrkev.
  • Ač se dají použít i jiné nudle, doporučuji pro tento recept nudle na ramen zakoupit.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Jarní očista mě skvěle nastarovala (Jana)

Jana: Moc vám děkuju opět za úžasný kurz!! Skvělá...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

Klesl mi cukr v krvi a stoupla nálada (Lenka)

Lenka: Tak dnes nálada úplně nahoře, byla jsem si...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...
  1. Jsem sice po obědě, ale sbíhají se mi sliny…. navíc jsem teprve teď objevila pak choi a jsem z té chuti unešená…takže zítra k obědu :-)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSíra – minerál krásy
Další článekZázračná dýně – chutná léčivka