Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Nepečené řezy s jáhlovým krémem

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi nepečené dezerty, pak rozhodně vyzkoušejte i tyto řezy. Testovala jsem je i na navštěvě a všichni jsme se oblizovali až za ušima.

Ingredience

Na korpus:
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 1 hrnek lískových ořechů bez slupky
  • 2 lžíce kakaového másla
  • 6 datlí medjooul
  • 3 lžíce horké vody
  • 2 lžičky kakaa
  • 4 lžíce lískooříškového másla
Na krém:
  • 250 ml rýžového mléka
  • 1 hrnek uvařených jáhel
  • 3 datle medjooul
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 rovná lžička agaru
  • vanilka či extrakt
Na polevu:
  • 60 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kakaového másla
  • 1 lžíce lískooříškového másla
 

Vyrostla jsem na mase, mléku, vejcích. Časem mě dohnaly zdravotní problémy a v práci jsem vyhořela. Následoval rok, k...

Jak připravit jáhlové nepečené řezy

  1. Vločky pomeleme najemno a lískové ořechy tak, aby zůstaly i nějaké kousíčky.
  2. Vypeckované datle dáme do sekáčku, přidáme i rozpuštěné kakaové máslo, lískooříškové máslo a kakao.
  3. Vše společně mixujeme a poté přendáme do mísy. Přidáme i vločky a oříšky a rukama vyvracujeme hmotu, kterou natlačíme do menší formy (měla jsem hranatou o průměru 10×15 cm). Dáme do lednice ztuhnout.
  4. Nyní připravíme krém – všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Krém přelijeme do rendlíku, přivedeme k varu a krátce povaříme. Krém nalijeme na ztuhlý korpus a chladíme.
  5. Jakmile je krém ztuhlý, připravíme polevu. Čokoládu spolu s kakaovým máslem rozpustíme ve vodní lázni a poté vmícháme i lískooříškové máslo. Polevu nalijeme na krém, ozdobíme sekanými oříšky, jedlými květy apod. a necháme ztuhnout.

Praktické

  • Použitý hrnek má objem 250 ml.

Obměna

  • Můžete použít jiné oříšky/ oříškové máslo.
  • Místo kakaa můžete použít karob.
  • Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zítra bude k jídlu, ale už při přípravě byly vrstvy moc dobré….

Veronika
21. 4. 2024

Když rozmixuju druhou vrstvu tu s jahlama, tak před vařením byla dost hutná. Jak má vypadat správná konzistence před vařením? De
Iky za info

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Chia pudink z mechu a kapradí

Pokud máte rádi chia pudink, pak vyzkoušejte i tuto zelenou variantu s lahodbou čoko polevou. Uvidíte, že se po dezertu jen zapráší.

Volání jara (dortík bez lepku)

Pokud máte rádi v dezertech neobvyklé ingredience, pak je tento dortík ideální volba. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů a příprava je překvapivě j...

Pekanový řez (bez lepku)

Pokud máte rádi pekanové ořechy, pak je pro vás tento dezert tím pravým ořechovým. Je bez mléka, cukru i lepku a navíc je jednoduchý na přípravu.

Dezert s ovocem a lahodným krémem

Pokud máte rádi dezerty do skleničky, pak vyzkoušejte tuto dobrotu a nebojte se ji nabídnout ani klasicky se stravující návštěvě.

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.

Tak trochu jiný bezlepkový dortík

Ač tento dortík může vypadat na pohled složitě, věřte, že příprava je jednoduchá. Tento bezlepkový dezert můžete ozdobit dle fantazie.