Z medvědího česneku se stala populární potravina. Zahlídla jsem ho prodávat kromě trhů i v supermarketu. A protože ho letos mám dobrý zdroj a česneku nadbytek, vymýšlím kam všude ho zakomponovat. Špagety s pórkem, medvědím česnekem a slunečnicovým semínkem je skvělá kombinace.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balení kukuřičných špaget (cca 400 g)
  • 100 g medvědího česneku (svazek)
  • 80 g opražených slunečnicových semínek
  • půlka pórku  – zelená část
  • olej
  • sůl
  • umeocet

Jak připravit těstoviny s česnekem

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
  2. Pokud nemáme opražená slunečnicová semínka, tak je opláchneme, necháme chvíli okapat a za občasného mícháme opražíme na suché pánvi.
  3. Omyjeme medvědí česnek i pórek a necháme ho okapat.
  4. Mezitím si nakrájíme pórek na jemné nudličky, stejně tak medvědí česnek.
  5. Když se voda vaří, osolíme ji a dáme vařit špagety.
  6. Rozpálíme olej na pánvi, přidáme pórek a sůl a společně chvíli restujeme.
  7. Po chvíli přidáme medvědí česnek a společně ještě restujeme, stačí jen chvíli až změkne.
  8. Na závěr přidáme opražená semínka a dochutíme trochou umeocta.
  9. Slijeme uvařené špagety, necháme je okapat a pak je smícháme se směsí z pánve.

Praktické

  • Aby nám v pokrmu nechyběla zelenina, podáváme nejlépe s napařenou zeleninou, kouskem čerstvé zeleniny a kopečkem kvašené.
  • Pro labužníky je možné přidat i trochu rostlinné smetany nebo lžíci tahini.

Děti

Tento pokrm mohou děti od 2 let, ale obvykle je medvědí česnek pálí. Pro děti můžete dát jen pórek a medvědího česneku minimálně.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Jíme Jinak není jen o vaření (Šárka)

Šárka: Opět tleskám Evě a všem tvůrcům Jíme Jinak...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...
  1. Dobry den, nemuzu se zbavit pocitu, ze ale nektera jidla (jako treba toto) nema dostatek bilkovin. Zda se mi to nebo tam neni uplne kompletni pomer slozek stravy. Nemohl by to byt problem pri caste konzumaci takovych jidel? Jinak je chutove jidlo super, uz jsem ho mela 2x. Dekuji :-)

  2. Ja si dal vcera na vecu testoviny s pestem z medvediho cesneku a se spenatem. Myslim, ze jsem neslapl uplne vedle.

    • Dá se udělat omáčka z červené čočky a medvědího česneku, ale nebude to úplně ono. Druhá možnost je udělat si salát s trochou luštěniny.

    • Radusko, neni problem mit kompletni talir na veceri, polevka skutecne byt nemusi, moc vody vecer zatezuje ledviny. Pro kompletni talir davame do jednoho jidla obili a lusteninu, pro dobre traveni pridavame teplou zeleninu, dokonalost muzeme udelat jeste zelenou posypkou a kvasenou zeleninou.

  3. Zobrazit všech 25 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekZázračná kopřiva
Další článekKomu není rady…