Z medvědího česneku se stala populární potravina. Zahlídla jsem ho prodávat kromě trhů i v supermarketu. A protože ho letos mám dobrý zdroj a česneku nadbytek, vymýšlím kam všude ho zakomponovat. Špagety s pórkem, medvědím česnekem a slunečnicovým semínkem je skvělá kombinace.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 balení kukuřičných špaget (cca 400 g)
  • 100 g medvědího česneku (svazek)
  • 80 g opražených slunečnicových semínek
  • půlka pórku  – zelená část
  • olej
  • sůl
  • umeocet

Jak připravit těstoviny s česnekem

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu.
  2. Pokud nemáme opražená slunečnicová semínka, tak je opláchneme, necháme chvíli okapat a za občasného mícháme opražíme na suché pánvi.
  3. Omyjeme medvědí česnek i pórek a necháme ho okapat.
  4. Mezitím si nakrájíme pórek na jemné nudličky, stejně tak medvědí česnek.
  5. Když se voda vaří, osolíme ji a dáme vařit špagety.
  6. Rozpálíme olej na pánvi, přidáme pórek a sůl a společně chvíli restujeme.
  7. Po chvíli přidáme medvědí česnek a společně ještě restujeme, stačí jen chvíli až změkne.
  8. Na závěr přidáme opražená semínka a dochutíme trochou umeocta.
  9. Slijeme uvařené špagety, necháme je okapat a pak je smícháme se směsí z pánve.

Praktické

  • Aby nám v pokrmu nechyběla zelenina, podáváme nejlépe s napařenou zeleninou, kouskem čerstvé zeleniny a kopečkem kvašené.
  • Pro labužníky je možné přidat i trochu rostlinné smetany nebo lžíci tahini.

Děti

Tento pokrm mohou děti od 2 let, ale obvykle je medvědí česnek pálí. Pro děti můžete dát jen pórek a medvědího česneku minimálně.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Prožívám teď zářící období (Kattynka)

Kattynka: Momentálně se nacházím v jiné životní rovině -...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Trávenie sa postupne lepší a mám dolu 5 kg (Monika)

Monika: Aj ja mávam problém so zápchou a nafukovaním,...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...
  1. Dobry den, nemuzu se zbavit pocitu, ze ale nektera jidla (jako treba toto) nema dostatek bilkovin. Zda se mi to nebo tam neni uplne kompletni pomer slozek stravy. Nemohl by to byt problem pri caste konzumaci takovych jidel? Jinak je chutove jidlo super, uz jsem ho mela 2x. Dekuji :-)

  2. Ja si dal vcera na vecu testoviny s pestem z medvediho cesneku a se spenatem. Myslim, ze jsem neslapl uplne vedle.

    • Dá se udělat omáčka z červené čočky a medvědího česneku, ale nebude to úplně ono. Druhá možnost je udělat si salát s trochou luštěniny.

    • Radusko, neni problem mit kompletni talir na veceri, polevka skutecne byt nemusi, moc vody vecer zatezuje ledviny. Pro kompletni talir davame do jednoho jidla obili a lusteninu, pro dobre traveni pridavame teplou zeleninu, dokonalost muzeme udelat jeste zelenou posypkou a kvasenou zeleninou.

  3. Zobrazit všech 15 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekAmarantové Kedgeree s mungo fazolkou
Další článekPečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)