Inspirovala jsem se našimi čtenáři a vytvořila tuto lahodnou kedlubnovou omáčku. Díky nahrubo strouhané uvařené kedlubně má zase jinou konzistenci i chuť. Budete vylizovat hrnce :-)

Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek kopru
  • kokosové mléko Aroy-D (zředíme ho vodou)
  • 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Jak připravit vegan koprovou omáčku s kedlubnou

  1. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
  4. V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
  5. Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
  6. Dochutíme octy dle chuti.
  7. Vmícháme najemno nakrájený kopr.
  8. Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou. Jako bílkovina se nejlépe hodí tempeh nebo tofu (případně i seitan).

Praktické

  • Pokud by byla omáčka málo hustá, přidáme ještě další lžičku maizenu. Pokud naopak moc hustá, doředíme vodou / mlékem.
  • Máte rádi jemné omáčky? Pak omáčku nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Obměna

  • Místo kokosového mléka můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko. Anebo použijte vodu a zjemněte omáčku rostlinnou smetanou.
  • Omáčka je dobrá i jen tak, bez kopru.

Děti

  • Tato omáčka je vhodná pro děti od 1,5 roku. Pro menší děti je vhodná, když vynecháte dochucovadla a olej.

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Velmi chutná a přitom jednoduchá omáčka, měli jsme ji s bulgurem, akorát jsem neměla tempeh, ani seitan, ani tofu, tak to bylo jen tak, ještě s hlávkovým salátem. Výtečné, i když talíř nebyl kompletní. Příště bude určitě 🙂

  2. Ajko, teda opravdu luxusní omáčka, Pro mě je top koprovka, posléze omáčka z topinaburů s jablky (té jsem se nemohla nabažit), a nyní kedlubnová. Ta mě dostala. Zítra si ji udělám znovu. Moc děkuji. Jsi šikula.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNebe v puse aneb Salát není jen okurka, paprika a rajče!
Další článekKvěty černého bezu v kuchyni: 6 tipů, jak je využít!