Inspirovala jsem se našimi čtenáři a vytvořila tuto lahodnou kedlubnovou omáčku. Díky nahrubo strouhané uvařené kedlubně má zase jinou konzistenci i chuť. Budete vylizovat hrnce :-)

Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek kopru
  • kokosové mléko Aroy-D (zředíme ho vodou)
  • 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Jak připravit vegan koprovou omáčku s kedlubnou

  1. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
  4. V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
  5. Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
  6. Dochutíme octy dle chuti.
  7. Vmícháme najemno nakrájený kopr.
  8. Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou. Jako bílkovina se nejlépe hodí tempeh nebo tofu (případně i seitan).

Praktické

  • Pokud by byla omáčka málo hustá, přidáme ještě další lžičku maizenu. Pokud naopak moc hustá, doředíme vodou / mlékem.
  • Máte rádi jemné omáčky? Pak omáčku nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Obměna

  • Místo kokosového mléka můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko. Anebo použijte vodu a zjemněte omáčku rostlinnou smetanou.
  • Omáčka je dobrá i jen tak, bez kopru.

Děti

  • Tato omáčka je vhodná pro děti od 1,5 roku. Pro menší děti je vhodná, když vynecháte dochucovadla a olej.

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Velmi chutná a přitom jednoduchá omáčka, měli jsme ji s bulgurem, akorát jsem neměla tempeh, ani seitan, ani tofu, tak to bylo jen tak, ještě s hlávkovým salátem. Výtečné, i když talíř nebyl kompletní. Příště bude určitě 🙂

  2. Ajko, teda opravdu luxusní omáčka, Pro mě je top koprovka, posléze omáčka z topinaburů s jablky (té jsem se nemohla nabažit), a nyní kedlubnová. Ta mě dostala. Zítra si ji udělám znovu. Moc děkuji. Jsi šikula.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNebe v puse aneb Salát není jen okurka, paprika a rajče!
Další článekKvěty černého bezu v kuchyni: 6 tipů, jak je využít!