Inspirovala jsem se našimi čtenáři a vytvořila tuto lahodnou kedlubnovou omáčku. Díky nahrubo strouhané uvařené kedlubně má zase jinou konzistenci i chuť. Budete vylizovat hrnce :-)

Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek kopru
  • kokosové mléko Aroy-D (zředíme ho vodou)
  • 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Jak připravit vegan koprovou omáčku s kedlubnou

  1. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
  4. V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
  5. Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
  6. Dochutíme octy dle chuti.
  7. Vmícháme najemno nakrájený kopr.
  8. Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou. Jako bílkovina se nejlépe hodí tempeh nebo tofu (případně i seitan).

Praktické

  • Pokud by byla omáčka málo hustá, přidáme ještě další lžičku maizenu. Pokud naopak moc hustá, doředíme vodou / mlékem.
  • Máte rádi jemné omáčky? Pak omáčku nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Obměna

  • Místo kokosového mléka můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko. Anebo použijte vodu a zjemněte omáčku rostlinnou smetanou.
  • Omáčka je dobrá i jen tak, bez kopru.

Děti

  • Tato omáčka je vhodná pro děti od 1,5 roku. Pro menší děti je vhodná, když vynecháte dochucovadla a olej.

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...
    • To já letos nemůžu pořád ušetřit kedlubny na omáčku, děti mi je jedí pod rukama, tak nevím, kdy si ji já letos uvařím. Asi až začnou kedlubny uvadat a nebude o ně taková rvačka 😃

  1. Ahoj všem. Včera jsem po úspěšné 14ti denní výzvě hubnutí do plavek vstoupila do klubu JJ a jako první jsem si uvařila tuto kedlubnovou omáčku. A musím uznat, že je opravdu luxusní. Vařila jsem ji s úmyslem, aby mi zbyla i na druhý den. No – moc trvanlivá nebyla:-)

  2. Velmi chutná a přitom jednoduchá omáčka, měli jsme ji s bulgurem, akorát jsem neměla tempeh, ani seitan, ani tofu, tak to bylo jen tak, ještě s hlávkovým salátem. Výtečné, i když talíř nebyl kompletní. Příště bude určitě :)

  3. Ajko, teda opravdu luxusní omáčka, Pro mě je top koprovka, posléze omáčka z topinaburů s jablky (té jsem se nemohla nabažit), a nyní kedlubnová. Ta mě dostala. Zítra si ji udělám znovu. Moc děkuji. Jsi šikula.

  4. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMěstská rada bez masa: Amsterdam odhlasoval vegetariánství na všech akcích rady
Další článekItalský street food: cizrnová Farinata