Inspirovala jsem se našimi čtenáři a vytvořila tuto lahodnou kedlubnovou omáčku. Díky nahrubo strouhané uvařené kedlubně má zase jinou konzistenci i chuť. Budete vylizovat hrnce :-)
Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kedlubna
  • 1 svazek kopru
  • kokosové mléko Aroy-D (zředíme ho vodou)
  • 1 lžička maizeny + 3 lžíce studené vody
  • na dochucení: sůl, umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Jak připravit vegan koprovou omáčku s kedlubnou

  1. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a ihned ji posolíme.
  2. Jakmile je zlatavá, přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem (nejlépe Aroy-D) zředěným s vodou a necháme dusit do změknutí kedlubny.
  4. V trošce studené vody rozmícháme maizenu a vlijeme k omáčce.
  5. Chvilku povaříme do zhoustnutí a vypneme.
  6. Dochutíme octy dle chuti.
  7. Vmícháme najemno nakrájený kopr.
  8. Podáváme třeba s knedlíky, těstovinami nebo uvařenou obilovinou. Jako bílkovina se nejlépe hodí tempeh nebo tofu (případně i seitan).

Praktické

  • Pokud by byla omáčka málo hustá, přidáme ještě další lžičku maizenu. Pokud naopak moc hustá, doředíme vodou / mlékem.
  • Máte rádi jemné omáčky? Pak omáčku nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Obměna

  • Místo kokosového mléka můžete použít jakékoliv jiné rostlinné mléko. Anebo použijte vodu a zjemněte omáčku rostlinnou smetanou.
  • Omáčka je dobrá i jen tak, bez kopru.

Děti

  • Tato omáčka je vhodná pro děti od 1,5 roku. Pro menší děti je vhodná, když vynecháte dochucovadla a olej.

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...
  1. Velmi chutná a přitom jednoduchá omáčka, měli jsme ji s bulgurem, akorát jsem neměla tempeh, ani seitan, ani tofu, tak to bylo jen tak, ještě s hlávkovým salátem. Výtečné, i když talíř nebyl kompletní. Příště bude určitě 🙂

  2. Ajko, teda opravdu luxusní omáčka, Pro mě je top koprovka, posléze omáčka z topinaburů s jablky (té jsem se nemohla nabažit), a nyní kedlubnová. Ta mě dostala. Zítra si ji udělám znovu. Moc děkuji. Jsi šikula.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNebe v puse aneb Salát není jen okurka, paprika a rajče!
Další článekKvěty černého bezu v kuchyni: 6 tipů, jak je využít!