- 50 g syrových jáhel
- 1 lžíce kokosového másla
- 70 g ovesného/mandlového/kokosového rostlinného mléka
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/2 lžičky citronového pyré (nebo citronová kůra a citronová šťáva dle chuti)
- sůl
Jak připravit svěží jáhlový pudink
- Jáhly uvaříme se špetkou soli.
- Necháme zchladit.
- Dáme je do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience a rozmixujeme na zcela hladký krém.
- Ochutnáme a případně ještě přidáme kokosové máslo, mléko nebo citron dle našich preferencí.
- Nalijeme do misek a podáváme.
Praktické
- Pro mlsaly můžeme přidat i trochu sladidla (obilné sirupy nebo slady). Nám chutná i bez něj.
- Výjimečně můžeme podávat s ovocem (kombinace obilí a ovoce ale není příliš vhodná na trávení).
- Pokud máte blender, můžete si ze zralého kokosu nebo strouhaného kokosu (vybírejte BIO strouhaný kokos, který je tučný, z klasického supermarketového máslo neuděláte) vyrobit vlastní kokosové máslo.
Obměna
- Můžeme posypat oříšky, semínky, granolou aj.
- Rýžový (dobrý je i kokosový) ocet není nutný, můžeme ho nahradit citronovou šťávou nebo dle chuti vynechat.
- Kokosové máslo můžeme nahradit i tuhou částí z kokosového mléka (plechovku s kokosovým mlékem dáme do lednice přes noc a pak odebereme tuhou část) nebo použít pouze kokosové mléko/smetanu. S chutí si můžeme hrát.
- Pokud nechceme používat kokos, můžeme zkusit mandlové nebo kešu máslo.
Děti
- Dětem dáváme až od 2 let věku (protože obsahuje citronovou kůru a oříšky).
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Aj tento víkend pokračujem v krémových dezertoch,ale chuť na kakao/škoricu vystriedala chuť na niečo kyselkavé,tak som citr.šťavou nešetrila😀
Super rychlovka na zpracování zbytku jahel 🙂. Budeme mít odpoledne fajn svačinku ❤️