- čerstvá hlíva ústřičná (hrnek pokrájené)
- 1 cibule
- 2 stonky řapíkatého celeru
- kus květáku
- koření: mletý římský kmín, 2 bobkové listy, celý kmín, špetka kurkumy
- 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- umeocet
- na posypku: čerstvá koriandr
Jak uvařit polévku z hlívy ústřičné
- Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu.
- Cibuli, celer i hlívu pokrájíme na proužky, květák na menší kousky.
- V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
- Přidáme hlívu, celer a květák a restujeme několik minut.
- Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme bobkový list, sojovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
- Podle chuti přidáme do vypnuté polévky umeocet.
- Ozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme.
Obměna
- Místo řapíkatého celeru můžete dát klasický celer, případně můžete zeleninu vyměnit podle aktuálních zásob.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Děkuji za inspiraci, povedla se :-)
Děkuju. Jsem ráda, že jsem v souladu. :-)
Když já se k vývarům ještě neprovařila. Nějak nemám zbytky zeleniny a ze slupek se mi to vařit nechce. A pak postrádám odvahu skladovat vývar v lednici na druhý nebo třetí den. Zatím jsem v režimu, že zeleninu vždy čerstvou. Vařím jen z vody. No, objevila jsem i nějaké bio bujóny, ale to mám jako krajní možnost. Spíš uvažuji, že si na zvýrazněnní chuti nasuším nějakou vlastní zeleninkovou směs. Někde tu na to byl návod.
Děkuju