Domů Téma Fermentovaná zelenina

fermentovaná zelenina

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Domácí čočkový tempeh

Čočka je naše tradiční luštěnina plná bílkovin a důležitých živin, tak proč si neudělat takový náš český tempeh právě z čočky? Zkuste si ho...

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

Domácí hrachový tempeh

Příprava domácího hrachového tempehu není žádná věda. Zvládnete ho v domácích podmínkách raz dva. Stačí vám k tomu spotřebiče a pomůcky, které už máte...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Domácí cizrnový tempeh

Udělat domácí tempeh není vůbec žádná věda a zvládne ho každý, kdo ví, jak vařit a míchat. Stačí vám na to základní vybavení, které...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...
Téma: vitamíny, celiak, jak kvasit ředkvičky, sýr, fazole černé oko, doplňky stravy, rejuvelac, kvašené slupky, jak vyrobit tempeh, slané pickles, druhy pickles, krevní tlak, mikrobiota, enzymy, bylinky, kvašený květák, jak připravit pickles, dárečky, mrkev, křen, cizrnový tempeh, fermentovaná soja, závaží, laktobacily, kimči, sůl, naložený květák, děti, pasterizace, alergie na mléko, miso, střevo, patogenní bakterie, Enterococcus faecium, ABKM, ATB, čili pasta, ředkvičky ve slaném nálevu, vitamín C, pikls, lowcarb, čaj, vegan, nervový systém, natrural tempeh, recept pickles, lactobacillus, kvašení v umeoctu, sezóna léto, nakládání v ume octu, kámen, čočkový tempeh, fazole pinto, kombucha, fermentovaná zelenina, nakládání, nakládaný květák, střevní mikrobiom, ocet, bílá ředkev, protein, bílý tempeh, aduki, korejská zelenina, Hokkaido, jak udělat kimči, jak udělat tempeh, kvašení, recept kimchi, tibi, eganství, Vánoce, čili, pobyt v nemocnici, chřipky, sezóna zima, bez mléka, pečený čaj, umeocet, slaný nálev, Klub Jíme Jinak, imunita, dárek, syrová strava, co je to pickles, adzuki, vegetariánství, pickles bez soli, kvašáky, krev, ředkvičky v umeoctě, dýně hokkaido, alkohol, narozeniny, tempeh z cizrny, fitness strava, čočka, kysané zelí, pickles z melounu, minerály, fermentování, fermentce, ředkvičky v umeoctu, přírodní tempeh, neloupaná čočka, meloun, živá strava, česnek, fotopostup, sklenice, zelí, jak udělat kimchi, ochucený ocet, kvašené zelí, hlávkové zelí, fermentované produkty, bílé zelí, luštěninový tempeh, korejské kimchi, sezóna jaro, jak kvasit, mléčné kvašení, shiromiso, pickles, střevní rovnováha, zelenina, jogurt, antibiotika, tempeh z hrachu, místo masa, bez laktózy, chilli pasta, vegetariánské recepty, kvašené ředkvičky, želé, nakládané ředkvičky, černé fazole, hrachový tempeh, olej, jak uděla pickles, vláknina, nemocnice, mikrobiom, mikroflóra, ředkev, naložená zelenina, probiotika, melounové slupky, výroba kimči, fazolový tempeh

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?