Domů Téma Fermentovaná zelenina

fermentovaná zelenina

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!

Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Domácí čočkový tempeh

Čočka je naše tradiční luštěnina plná bílkovin a důležitých živin, tak proč si neudělat takový náš český tempeh právě z čočky? Zkuste si ho...

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

Domácí hrachový tempeh

Příprava domácího hrachového tempehu není žádná věda. Zvládnete ho v domácích podmínkách raz dva. Stačí vám k tomu spotřebiče a pomůcky, které už máte...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Domácí cizrnový tempeh

Udělat domácí tempeh není vůbec žádná věda a zvládne ho každý, kdo ví, jak vařit a míchat. Stačí vám na to základní vybavení, které...

Jak připravit domácí pickles (se solím, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...
Téma: probiotika, jak kvasit ředkvičky, umeocet, naložené ředkvičky, mléčně kvašená zelenina, bezlepková dieta, sezóna jaro, dárečky, vegetariánské recepty, trávení, živá strava, celiakie, bakterie mléčného kvašení, mikrobiom, krevní tlak, zavařování, křen, syrová zelenina, kysaná zelenina, pečený čaj, bez cukru, tempeh z fazolí, miso, doplňky stravy, mořské řasy, nakládané ředkvičky, jak udělat kimchi, ředkvičky v nálevu, závaží, shiromiso, antioxidanty, kvašená zelenina, kimči, jak kvasit zeleninu, slaný nálev, ředkev, alergie na mléko, fazole pinto, sezóna podzim, pickles z melounu, střevní mikrobiom, co je to pickles, vodní meloun, jak udělat kimči, ředkvičky v umeoctu, jak naložit zeleninu, kombucha, recept pickles, bílé zelí, jablečný ocet, kefír, lactobacillus, živé bakterie, minerály, čaj, jak vyrobit tempeh, nakládání zeleniny, přírodní tempeh, čokoláda, fermentované potraviny, zavařená zelenina, neloupaná čočka, vegan, dysfunkční střevo, bakterie, ume ocet, chilli pasta, nakládání v ume octu, Klub Jíme Jinak, kyselina mléčná, ředkvička, jogurt, bílá ředkev, lowcarb, výroba kimči, slané pickles, stres, bez mléka, naložený květák, kvašené zelí, aduki, pickles bez soli, enzymy, vitarián, mikroflóra, domácí kimči, kimchi, meloun, nachlazení, alkohol, kvašené potraviny, nervový systém, kámen, fotopostup, picklování, fermentované produkty, chřipka, kvašené slupky, korejská zelenina, čili pasta, dárek, rejuvelac, jak udělat pickls, kvašení v umeoctu, raw food, bílkoviny, celá čočka, eganství, fermentce, fit strava, cibule, mrkev, tempeh z hrachu, tempeh z cizrny, top recepty, tempeh z luštěnin, piklovaná zelenina, pickles se solí, sezóna léto, zázvor, beluga, vitariánství, bez masa, nakládaná zelenina, čínské zelí, ochucený ocet, laktobacily, celiak, tibi, bez lepku, jak kvasit, fitness strava, želé, pasterizace, anýz, pickls, střeva, pickles, naložená zelenina, pružina, kocovina, bez laktózy, natto, azuki, dysbióza, svátek, kondiment, sůl, imunita, raw

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?