Domů Téma Fermentovaná zelenina

fermentovaná zelenina

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!

Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

7 tipů na rychlé a jednoduché jedlé dárky k Vánocům

Pomalu se nám blíží Vánoce... Také už vás trápí co zase vymyslet za dárky svým blízkým a potřebujete, aby vás to nezruinovalo, a přitom...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

7 nápadů, jak zatížit kvašenou zeleninu

Aby se pickles nebo-li kvašená zelenina podařila, musí být vždy ponořená pod hladinou šťávy. To ale může být někdy oříšek. Proto jsme sepsali našich...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Domácí čočkový tempeh

Čočka je naše tradiční luštěnina plná bílkovin a důležitých živin, tak proč si neudělat takový náš český tempeh právě z čočky? Zkuste si ho...

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Potraviny pro zdravá střeva, které bychom měli jíst pravidelně

Střeva mají mnohem větší význam, než si myslíte. Neřídí pouze trávení potraviny, ale také vaši imunitu, hubnutí, myšlení, náladu i spánek. Proto je třeba...

Domácí hrachový tempeh

Příprava domácího hrachového tempehu není žádná věda. Zvládnete ho v domácích podmínkách raz dva. Stačí vám k tomu spotřebiče a pomůcky, které už máte...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Kvašená zelenina se zázvorem proti chřipce

Nevlídné podzimní a zimní chladné období s sebou přináší riziko prochladnutí a nemocí. Přírodní prevencí i lékem může být třeba tato kvašená zelenina nabitá...

13 zajímavostí o kvašené zelenině

Že je pickles vitamínová bomba už ví asi každý. Ale věděli jste, že ho jako tajný recept na krásu používala Kleopatra? Nebo že zachránilo...

Domácí cizrnový tempeh

Udělat domácí tempeh není vůbec žádná věda a zvládne ho každý, kdo ví, jak vařit a míchat. Stačí vám na to základní vybavení, které...

Jak připravit domácí pickles (se solí, bez soli a s umeoctem)

Kvašená zelenina je tradiční způsob konzervace zeleniny našimi předky. Přináší nám spoustu zdravotních benefitů a taky zajímavou chuť. Naučte se, jak vytvořit pickles se...
Téma: enzymy, cizrna, závaží, čočka, pórek, eganství, lactobacillus, ředkvičky ve slaném nálevu, ředkvičky v umeoctu, celiak, protein, azuki, kocovina, sezóna léto, hlávkové zelí, Enterococcus faecium, olej, korejské kimchi, granola, živá strava, jak zatížit pickles, zelí, cizrnový tempeh, kefír, pobyt v nemocnici, raw food, celá čočka, slaný nálev, chřipky, bez mléka, vegetariánské recepty, ABKM, chilli, natto, tempeh z hrachu, Hokkaido, ředkvičky v umeoctě, bonbony, navy fazole, celiakie, kurděje, pacient, tempeh z cizrny, raw, kvašený květák, mikroflóra, bez cukru, cibule, antioxidanty, střeva, jak kvasit, kysaná zelenina, černé fazole, daikon, kvašáky, jak uděla pickles, domácí kimči, kvašení zeleniny, pikles, vitariánství, jablečný ocet, řepa, pickles se solí, kimči, jak naložit ředkvičky, čaj, živé bakterie, kvašené zelí, natrural tempeh, bylinky, výroba kimchi, melounové slupky, jak udělat kimchi, meloun, tempeh z čočky, fermentovaný květák, jak připravit pickles, jak naložit zeleninu, nemocnice, ATB, jak udržet zeleninu pod vodou, nakládaná zelenina, zavařená zelenina, dárky, křen, fermentované potraviny, krev, bez masa, kvašené potraviny, trávení, mléčné kvašení, ovocný čaj, paleo, kvašení v umeoctu, mikrobiom, jak udělat pickles, tempeh, beluga, top recepty, nachlazení, luštěninový tempeh, pasterizace, probiotika, alkohol, přírodní tempeh, dárek, lowcarb, syrová strava, prebiotika, kvašená zelenina, vodní kvašení, ocet, střevní mikrobiom, jak udělat tempeh, jak na pickles, jak na pikls, picklování, probiotické potraviny, alergie na mléko, zavařování, zelenina, fazole pinto, bez lepku, dysfunkční střevo, korejské kimči, pacietnti, jogurt, shiromiso, nakládání, pickles bez soli, jak zatížit zeleninu, doplňky stravy, česnek, výroba pickles, fazole, kombucha, kimchi, vegetariánství, ume ocet, jak vyrobit pickles, naložené ředkvičky, fitness strava, červená řepa, fit strava, výroba kimči, sýr, domácí kimchi, antibiotika, fermentce, čili

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?