Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Kimchijeon – korejská kimchi palačinka

Uvařeno

Dnes jsem připravila Kimchijeon – výbornou korejskou palačinku, kterou má rád i můj manžel. Nepřekvapuje mě to, je to delikatesa.

Ingredience
  • 200 g kimchi
  • 1 střední cibule
  • pár kousků pak choi
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • sůl
  • 60 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 90 g vody

Dovolte mi vyprávět vám tak trochu bylo nebylo o tom, jak mi low carb strava ...

Jak připravit korejskou kimchi palačinku

  1. Do mísy dejte nakrájené kimchi.
  2. Ke kimchi přidejte nakrájenou cibuli a pak choi, osolte a promíchejte.
  3. Přidejte mouku a vodu a dobře promíchejte.
  4. Do nepřilnavé pánve nalijte 2 lžíce sezamového oleje, zahřejte, směs vložte do pánve a dobře rozetřete. 
  5. Dobře opečte z jedné strany, otočte, přidejte 1 lžíci sezamového oleje a opékejte z druhé strany.
  6. Položte na talíř a hůlkami natrhejte kousky, které pak máčejte v sójové omáčce.

Praktické

  • Toto množství je na pánev od 26 – 30cm.
  • Množství zeleniny celkem bylo 350 g.
  • Kimchijeon obracím vyhozením a otočením palačinky ve vzduchu, protože je to jediný způsob jak jí nepotrhat.
  • Po verzi bez sóji použijte k namáčení hrachovou nebo pohankovou tamari nebo omáčku úplně vynechejte.

Obměna

  • Místo pak choi můžete použít pekingské zelí nebo i čerstvou cibulku s natí.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Korejské mandu

Výtečné taštičky inspirované korejský receptem, ale oproti originálu zcela bez živočišných produktů. Taštičky jsou opravdu hodně “žravé” a i kd...

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...