Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety s daikonem, čínským zelím a řasou nori

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Pokud máte také rádi fusion recepty, vyzkoušejte tuhle čínsko – italskou dobrotu. Nebojte se v kuchyni experimentovat. V kuchyni, alespoň v té mé, neplatí žádný zákon, kromě jednoho. Musí to být dobré. A to tenhle recept splňuje.

Ingredience
2 porce
  • 160 g špaget
  • daikon
  • čerstvý zázvor
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • čínské zelí
  • sůl
  • veganský parmazán
  • jarní cibulka
  • vločky řasy nori
  • olivový olej
  • gomasio

Tereza je maminkou tří holčiček. První dcerku trápily dutiny a skončilo to ...

Jak připravit daikonové špagety

  1. Dejte vařit vodu na těstoviny.
  2. Mezitím si připravte čínské zelí, nakrájejte ho na proužky. Spiralizérem připravte špagety z daikonu.
  3. Do pánve s olejem dejte zelí, daikon, pokropte trochou vody a chvilku povařte. Až bude zelí a daikon hotové, nastrouhejte na ně citrónovou kůru, posypte vločkami nori, přidejte šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru, nakrájenou jarní cibulku a posypejte veganským parmazánem.
  4. Po uvaření sceďte špagety, dejte do pánve na zeleninu, osolte, promíchejte a posypejte gomasiem.

Praktické

  • Veganský parmazán je připravovaný z mandlí, sezamových semínek, slunečnicových semínek a lahůdkového droždí.
  • Budete potřebovat spiralizér. Pokud nemáte, nakrájejte daikon na tenké dlouhé nudličky.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Můžete použít i jinou těstovinu.
  • Gomasio a vločky nori můžete vynechat.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

    PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

    My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    19 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Nudle s cuketou

    Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

    Špalda a čočka na celerovém krému

    Typický podzimní a zimní recept, který dovede zahřát. Krémová konzistence a křupavá zelenina vám bude zaručeně chutnat.

    Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

    Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

    Italský těstovinový salát

    Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

    Jarní krémové fusilli bez lepku

    Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

    Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

    Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.