Máte rádi americké brambory, ale nedělají vám dobře nebo si hlídáte postavu? Máme pro vás chutnou bezlepkovou variantu. U nás v zimě patří k nejoblíbenějším přílohám. Navíc je to rychle hotové.
Ingredience
pro 4 osoby
  • 2 šišky jáhlového knedlíku
  • 3 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce domácí vegety (nebo grilovací bylinky)

Jak připravit americké brambory bez brambor

  1. Předehřejeme troubu.
  2. Knedlíky nakrájíme půlkolečka a vložíme do nepřilnavého pekáčku nebo na plech.
  3. Polijeme je olejem a sojovou omáčkou, posypeme kořením a promícháme.
  4. Vložíme do trouby pod gril, můžeme kombinovat i s horkovzduchem a cca 20 min. pečeme.
  5. V průběhu pečení otočíme a když začnou zlátnout, vypneme.

Praktické

  • Knedlík musí vychladlý, aby se dal krájet.
  • Pokud použijete domácí knedlík, musí být pevný, aby se při krájení a pečení nerozpadl.
  • Místo knedlíku můžete stejně upravit také noky, které už nemusíte krájet.
  • Pokud knedlík není dost pevný, tak jej pokrájejte a potřete mašlovačkou směsí oleje, sojové omáčky a bylinek.
  • Začátečníkům se bude hodit koupený polotovar ve střívku – je to sázka  na jistotu.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku.

Obměna

  • Jáhlový knedlík můžete nahradit i polentovým, oba jsou bezlepkové a žluté, připomínají strukturou brambory.
  • Pokud nemáte potíže s lepkem a nevadí vám barva, můžete použít jakýkoli jiný knedlík
  • Skvěle chutná, když přidáte cibuli nebo česnek nasekaný na kousky.

Děti

  • Příloha je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte brambory, hranolky apod., dejte jim klidně i tuto přílohu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Jaká firma vyrábí bzl jáhlový knedlík? Ten, co jsem měla já, oblahoval na rozdíl od toho polentového pšeničnou mouku.

    • Nevím, jestli Sunfood má čistě jáhlový nebo s pšenicí, myslím, že na trhu je ještě jedna značka, ale složení ani jednoho z hlavy nevím. Já si dělám většinou svůj doma z velmi husté kaše.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek20 TOP receptů roku 2018 z Jíme jinak
Další článekMalinové pohlazení bez lepku