Máte rádi americké brambory, ale nedělají vám dobře nebo si hlídáte postavu? Máme pro vás chutnou bezlepkovou variantu. U nás v zimě patří k nejoblíbenějším přílohám. Navíc je to rychle hotové.

Ingredience
pro 4 osoby
  • 2 šišky jáhlového knedlíku
  • 3 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce domácí vegety (nebo grilovací bylinky)

Jak připravit americké brambory bez brambor

  1. Předehřejeme troubu.
  2. Knedlíky nakrájíme půlkolečka a vložíme do nepřilnavého pekáčku nebo na plech.
  3. Polijeme je olejem a sojovou omáčkou, posypeme kořením a promícháme.
  4. Vložíme do trouby pod gril, můžeme kombinovat i s horkovzduchem a cca 20 min. pečeme.
  5. V průběhu pečení otočíme a když začnou zlátnout, vypneme.

Praktické

  • Knedlík musí vychladlý, aby se dal krájet.
  • Pokud použijete domácí knedlík, musí být pevný, aby se při krájení a pečení nerozpadl.
  • Místo knedlíku můžete stejně upravit také noky, které už nemusíte krájet.
  • Pokud knedlík není dost pevný, tak jej pokrájejte a potřete mašlovačkou směsí oleje, sojové omáčky a bylinek.
  • Začátečníkům se bude hodit koupený polotovar ve střívku – je to sázka  na jistotu.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku.

Obměna

  • Jáhlový knedlík můžete nahradit i polentovým, oba jsou bezlepkové a žluté, připomínají strukturou brambory.
  • Pokud nemáte potíže s lepkem a nevadí vám barva, můžete použít jakýkoli jiný knedlík
  • Skvěle chutná, když přidáte cibuli nebo česnek nasekaný na kousky.

Děti

  • Příloha je vhodná pro děti cca od 2 let, pokud jim však běžně dáváte brambory, hranolky apod., dejte jim klidně i tuto přílohu.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Oči se mi zlepšily tak, že už nepotřebuji brýle (Věra, 62 let)

Věra: Dobrý den Evi, chci moc poděkovat za všechno!...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Moc mi chutná (Vymka)

Vymka: Vařím jako blázen a moc mi to chutná....

Po pár dnech v kurzu mám energie na rozdávání (Aneta)

Aneta: Ještě před Covidem jsem byli párkrát v Asii...

Moje tělo se rychle uzdravuje (Božena)

Božena: Zdravím všechny. Tak jsem zvládla i druhý půst...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Ta jídla jsou VYNIKAJÍCÍ (Ivana)

Ivana: Hezký den, musím říct, že jsem obědy a...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Chutě na sladké a výkyvy úplně ustaly (Šárka)

Šárka: Už jsem léta letoucí vařila vegansky, ale s...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Jsem nadšená, zhubla jsem a moc mi chutná (Sawa)

Sawa: Děkuji za tento kurz, moc se mi líbil....

Shodila jsem 20 kg a únava ustoupila (Hana)

Hana: Chci vám moc poděkovat za tyto stránky, jsou...
    • Nevím, jestli Sunfood má čistě jáhlový nebo s pšenicí, myslím, že na trhu je ještě jedna značka, ale složení ani jednoho z hlavy nevím. Já si dělám většinou svůj doma z velmi husté kaše.

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek20 TOP receptů roku 2018 z Jíme jinak
Další článekMalinové pohlazení bez lepku