Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Ingredience
  • 1 hrnek červené loupané čočky
  • 1 červená cibule
  • mletá sladká paprika
  • špetka kurkumy
  • kmín
  • citrónová šťáva
  • olej
  • pažitka
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce rýžové mouky

Jak připravit bezlepkovou omeletu z červené čočky

  1. Namočte přes noc čočku.
  2. Druhý den jí sceďte, nechte trochu okapat a rozmixujete nahladko. Můžete přidat i trošičku vody.
  3. Nasekejte pažitku a cibulku.
  4. Rozmixovanou čočku dejte do misky, přidejte mouku, sůl, kurkumu, kmín a pažitku s cibulkou. Pečlivě promíchejte.
  5. Nyní přidejte jedlou sodu a polijte jí citrónovou šťávou. Začne pěnit a šumět. Dobře vmíchejte do těsta, můžete popřípadě přidat vodu, aby bylo jako těsto na lívance, i hustší.
  6. Do pánve vlijte olej, nestačí vymazat, ten olej tam musí trošičku na dně stát a rozpalte ho. Nalijte na něj těsto, přikryjte poklicí a asi 2 minuty pečte. Poprašte povrch mletou paprikou.
  7. Potom opatrně omeletu otočte, nařízněte na 4 kousky, pokapejte ještě trochou oleje, přikryjte poklicí a pečte i z druhé strany. Při pečení můžete i několikrát omeletu obracet. Pečte na mírném plameni.

Praktické

  • Cibule při pečení klesne trochu ke dnu.
  • Budete potřebovat kvalitní pánev o průměru 20 – 22 cm.
  • Jedná se o recept na zpestření jídelníčku, ne o základ naší stravy – nevařená čočka je hůře stravitelná, proto pokrm není vhodné při léčbě a u těch, kdo mají problém s trávením.

Obměna

  • Do těstíčka můžete přidat různou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Bolest kloubů je pryč (Hana)

Hana: Špatně se mi hýbalo s prsteníčkem na ruce...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Očkování

Ahoj holky!Jsem ráda,že jsem konečně členem klubu .Moc se...

Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Patní ostruha už mě netrápí (Věrka)

Věrka: I já jsem trpěla s patní ostruhou. Nic...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Deti sa úspešne chopili varenia, všetci sme zhodili 3-4 kg (Eva)

Eva: Chcela by som sa vám poďakovať za super...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...
  1. Červenou čočku jsem nahradila čočkou hnědou, pažitku ptačincem žabincem (to chlapi ani nepostřehli ;-) ) a do těsta přidala trochu chilli. No byla to dobrota :-) Děkuji za recept!

  2. Jednoduché,rýchle a lepšie stráviteľné jedlo ako šošovicový „falafel“( podobné cesto + iné koreniny),odpadlo tvarovanie a smaženie vo vrstve oleja_pre mňa je novinkou tá pokrievka,tú som nepoužívala ani pri omelete z vajíčok🙂

    • Pokud je loupání tak možná ano. Nemám osobně vyzkoušeno. Originální recept je z loupání čočky. Tudíž výsledek bude asi hodně jiný. Bohužel neumím poradit.

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCitrónový krém s mandlovým máslem
Další článekDiabetoložka nevěří svým očím ani výsledkům z laboratoře (Líba, 53 let)