Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.
Ingredience
- 1 hrnek červené loupané čočky
- 1 červená cibule
- mletá sladká paprika
- špetka kurkumy
- kmín
- citrónová šťáva
- olej
- pažitka
- sůl
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce rýžové mouky
Jak připravit bezlepkovou omeletu z červené čočky
- Namočte přes noc čočku.
- Druhý den jí sceďte, nechte trochu okapat a rozmixujete nahladko. Můžete přidat i trošičku vody.
- Nasekejte pažitku a cibulku.
- Rozmixovanou čočku dejte do misky, přidejte mouku, sůl, kurkumu, kmín a pažitku s cibulkou. Pečlivě promíchejte.
- Nyní přidejte jedlou sodu a polijte jí citrónovou šťávou. Začne pěnit a šumět. Dobře vmíchejte do těsta, můžete popřípadě přidat vodu, aby bylo jako těsto na lívance, i hustší.
- Do pánve vlijte olej, nestačí vymazat, ten olej tam musí trošičku na dně stát a rozpalte ho. Nalijte na něj těsto, přikryjte poklicí a asi 2 minuty pečte. Poprašte povrch mletou paprikou.
- Potom opatrně omeletu otočte, nařízněte na 4 kousky, pokapejte ještě trochou oleje, přikryjte poklicí a pečte i z druhé strany. Při pečení můžete i několikrát omeletu obracet. Pečte na mírném plameni.
Praktické
- Cibule při pečení klesne trochu ke dnu.
- Budete potřebovat kvalitní pánev o průměru 20 – 22 cm.
- Jedná se o recept na zpestření jídelníčku, ne o základ naší stravy – nevařená čočka je hůře stravitelná, proto pokrm není vhodné při léčbě a u těch, kdo mají problém s trávením.
Obměna
- Do těstíčka můžete přidat různou zeleninu.
Děti
- Vhodné pro větší děti.
Práve som dorobila.
Je to jednoduché a veľká dobrota.
Ďakujem za recept.
Určite budem robiť častejšie.
Moc děkuji😘💕
To strop, taková ‚dovolená‘ hříšná záležitost. S pohankou na cibulce a salátem.
Super 😉🥰😍😘
Červenou čočku jsem nahradila čočkou hnědou, pažitku ptačincem žabincem (to chlapi ani nepostřehli ;-) ) a do těsta přidala trochu chilli. No byla to dobrota :-) Děkuji za recept!
Výborně a hlavně, že chutnalo 👍👍👍
Jednoduché,rýchle a lepšie stráviteľné jedlo ako šošovicový „falafel“( podobné cesto + iné koreniny),odpadlo tvarovanie a smaženie vo vrstve oleja_pre mňa je novinkou tá pokrievka,tú som nepoužívala ani pri omelete z vajíčok🙂
Bezva, je to zase něco jiného.
Da se pripravit i z belugy? prave je namocena :-)
Pokud je loupání tak možná ano. Nemám osobně vyzkoušeno. Originální recept je z loupání čočky. Tudíž výsledek bude asi hodně jiný. Bohužel neumím poradit.