Domů > Magazín > Blog

Pampelišky a kopřivy lezou ze země – šup s nimi na talíř!

Tyhle rostlinky jsou plné jarní energie, vitamínů, minerálů a enzymů. Když si je přinesete domů zvenku, máte zaručeně čerstvé produkty, v podstatě v bio kvalitě a zdarma!

S ohromnou radostí jsem si dnes z procházky  s Markétkou přinesla domů první jarní planou zeleninu. Konečně totiž vystrčily růžky kopřivy a pampeliškové listy. Chtěly jsme je s Helenou dát už minule na kurzu zdravého vaření do polévky a jáhlové nádivky. Jenže jsme nic nenašly. Byla ohromná zima a byl problém vůbec najít těch pár sedmikrásek do květové vody, kterou jsme podávaly.  Na cizrnovou pomazánku, kterou jsme chtěly sedmikráskami ozdobit, už vůbec nevyšlo. Takže konečně už je to jaro tady!  Ještě před pár dny nic k jídlu venku nerostlo, tak jsem nebyla připravena a neměla nic s sebou. Ještě že jsem měla na hlavě čepici, jinak bych neměla do čeho sbírat. Ale prsty jsem si popálila, vám doporučuji na kopřivy rukavice.

No a účastníci kurzu, který proběhne teď v neděli, se můžou těšit, že sedmikrásku, pampelišku a kopřivu ochutnají. Pokud tedy v okolí Školičky Berkana ráno před kurzem nějaké najdeme ;-)

My jsme si dnes doma dali první čerstvé kopřivy a pampelišky k večeři a moc nám chutnalo. Vyzkoušejte to taky. Tyhle rostlinky jsou plné jarní energie, vitamínů, minerálů a enzymů. Obě obsahují krom jiného hodně železa, takže pomáhají s krvetvorbou. Pampeliška i kopřiva působí povzbudivě na metabolismus, pomáhají odvádět z těla škodlivé látky a výborně se hodí na jarní očistné kúry. Když si je přinesete domů zvenku, máte zaručeně čerstvé produkty, v podstatě v bio kvalitě a zdarma! Inspirovat se můžete v receptu na Salát s mladými pampeliškovými listy nebo Rizotko se zeleninou a mladou kopřivou.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Kateřina
25. 3. 2016

Konečně jsme s maminkou našly první kopřivy. Část jich šla do pomazánky z hlívy, k tomu trošku obilí, moc jsme si pochutnaly. Jaro už je tady.

Nemáte někdo recept na špenát z kopřiv, který by byl vhodný pro děti od 1,5 roku? Nikde tady jsem recept nenašla. Kopřivy už rostou.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Krásná setkání jiného druhu

Pokřtít knihu není složité, když umíte otevřít šampaňské, což já neumím. A tak jsem v sobotu s asistencí mladíka z publika nakonec pokřtila Dášinu knihu a ...