Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Batátové fialové plátky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Křupavé batátové plátky s oříškovou krustou pečené v troubě. Snadné a rychlé jídlo, které můžete použít jako zeleninovou složku vašeho talíře, ale také jako pohoštění pro hosty.

Ingredience
  • fialový batát
  • 90 g rýžové mouky
  • asi 140 g vody
  • olej
  • mandle
  • lískové oříšky
  • černý sezam
  • strouhaný kokos
  • pepř
  • sůl

Letošní Jarní očista byla pro mě v lecčem jiná, a to nejen díky tomu, že jsem byla těhotná. Naučila jsem se více odpo...

Jak připravit batátové plátky v oříškové krustě

  1. Nakrájejte batát na plátky asi půl centimetru silné.
  2. Osolte, opepřete a pomažte olejem.
  3. Do misky dejte vodu a mouku a udělejte těstíčko. Nesmí být přiliš husté, ale ani tekuté, aby nestékalo dolů. Nechte odpočívat.
  4. Těstíčko osolte a přidejte lžičku oleje.
  5. Do sekáčku dejte mandle, oříšky, sezam a kokos. Nahrubo rozsekejte.
  6. Plátky batátů obalte nejprve v těstíčku a poté ve směsi ořechů.
  7. Plech vyložte pečičím papírem, ten potřete olejem, položte na něj plátky a pečte v troubě na 190°C. Během pečení plátky opatrně otočte. Po otočení plátky znovu postříkejte olejem.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě i síle plátků, kterou jste zvolili.

Obměna

  • Pokud neseženete fialový batát, použijte klasický oranžový.
  • Můžete zkusit i jiné ořechy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Pro děti rozemelte ořechy více najemno.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Vegoyaki bezlepkové

U nás mají kuličky vegoyaki, variace na japonské tradiční jídlo takoyaki, velký úspěch, proto nesměla chybět ani bezlepková verze. Doufám, že potěší i vás....

Kari kuličky bezlepkové

Lahodné kari kuličky, které můžete použít podle vaší fantazie. Jsou skvělé na oslavy jako finger food a nebo jako součást různých salátů, k omáčkám a salsá...

Mandlové kuličky

Slané kuličky vhodné jako finger food na oslavy nebo do různých placiček a palačinek. Jakýkoliv dip či ostrá omáčka se k těmto mandlovým kuličkám náramně h...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...