Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Jáhlové karbanátky

Uvařeno
sezóna léto

Měkké a jednoduché letní karbanátky. Výborné teplé i vychladlé. U nás chutnají všem, doufám, že nezklamou ani vás.

Ingredience
  • 135 g jáhel v suchém stavu
  • 80 g čerstvé papriky
  • olej
  • pažitka
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • trocha strouhanky

Saša se přihlásila do kurzu a rozhodla se se mnou podělit o svoje úspěchy za posledních pár dní. Je toho toli...

Jak připravit pečené karbanátky z jáhel

  1. Uvařte jáhly ve vodě v poměru 1:3. Vařte 20 minut do vstřebání vody.
  2. Nasekejte na drobné kousky papriku, pažitku, prolisujte česnek a dejte do misky.
  3. Uvařené jáhly projeďte lehce tyčovým mixérem. Neudělejte z toho kaši!
  4. Jáhly přidejte do misky k ostatnímu, osolte, opepřete a velmi dobře promíchejte. Nechte pořádně vychladnout.
  5. Rukama pomazanýma olejem tvořte karbanátky a lehce je obalte ve strouhance.
  6. Dejte na plech vystlaný pečícím papírem, pokapejte olejem a pečte asi 30 minut na 200°C.

Praktické

  • Během pečení není nutné otáčet.
  • Nechte trochu vychladnout, horké jsou dost křehké.
  • Podávejte s jakoukoliv letní zeleninou a nějakým dipem.

Obměna

  • Dochuťte jáhly podle vaší fantazie.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou strouhanku  (např. kukuřičnou).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
16. 7. 2023

Karbanátky jsou opravdu vynikající, dala jsem si k nim cuketézu a bylo to skvělý😋

Proč v létě, když je to smažené? To kvůli té paprice?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Veganský burger

Máte rádi karbanátky nebo burgery? Zkuste tuto zdravou variantu bez masa a dejte vědět, jak vám chutnaly.

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Fialová brokolice s čočkou

I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nez...