- 1 větší mrkev
- 15 cm pórku
- 1 lžíce řasy Wakame
- miso pasta
- sůl
- 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
Postup
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
- Mrkev nakrájíme na delší proužky, stejně tak pórek.
- Do horkého vývaru dáme trošku soli, řasu Wakame a nakrájenou zeleninu.
- Vaříme asi 7 minut a odstavíme z ohně.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Praktické
- Nemáme-li po ruce hotový vývar, dáme na 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně, květáku a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny. Přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.
- Polévka ze zeleninového vývaru je vždy silnější a výživnější, než jen z horké vody.
Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci dvou, maximálně tří druhů zeleniny.
Děti
Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.
Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti.
Od 1,5 roku může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.
PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance
Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!
Komentáře
Mnaaaaaam♥️♥️♥️
Ahoj, musím se přiznat, že jsem právě úplně propadla snídaňové polévce – zeleninový vývar, mrkev, porek, lžíce hotové miso polévky shitake, hijike, přiměřeně luštěninové pochoutky a navrch čerstvá řeřicha..no wau!!! Asi se rozplývám nad každou ingrediencí:-), ale je to super!! Díky a všem hezký den!!