- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 10 cm pórku
- 1 hrnek bílého zelí
- 1 hrnek brokolice
- 1 uzený tempeh nebo tofu
- 1 PL Tahini
- jarní cibulka
- olej
- tamari nebo sojová omáčka
- sůl
- umeocet
- zázvor
Recept na rýžové nudle bez masa
- Rýžové nudle namočíme na 30 minut do teplé vody, pak uvaříme asi 1-2 minuty. Zcedíme a propláchneme studenou vodou.
- Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky, mrkev na sirčičky, brokolici na malé růžičky, pórek a jarní cibulku na kolečka.
- Na oleji zpěníme cibuli, posolíme a přidáme mrkev a krátce společně restujeme.
- Potom přidáme zelí, trochu sójové omáčky Shoyu, brokolici a pórek a stále mícháme a restujeme.
- Nakonec přidáme na kostičky nakrájený tempeh (tofu).
- V trošce horké vody rozmícháme Tahini a vlijeme do zeleninové směsi a společně restujeme.
- Vše restujeme tak dlouho, než zelenina trošku změkne (můžete i podlít trošičkou vody).
- Nakonec ochutíme umeoctem a shoyu a vmícháme uvařené rýžové nudle.
- Pokud máte rádi ostřejší chuť, přidejte ještě šťávu ze zázvoru.
- Do těstovin zamícháme jarní cibulku a posypeme praženými dýňovými semínky.
Praktické
- Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku. Uzený tempeh i tofu jsou bez lepku.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
jako z restaurace :-)
Dobré ráno,
tento recept nemá políčko “vytisknout” a tak mám prosbu – šlo by vložit? Děkuji:-)