kváskování
Velikonoční mazanec bez cukru, vajec a mléka (vegan)
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního mazance? Tento mazanec z lievito madre kvásku a špaldové mouky je voňavý a nadýchaný. Neobsahuje cukr,...
Velikonoční beránek z kvásku (vegan)
Výborný zdravý kynutý kváskový beránek z celozrnné mouky, bez cukru, vejce i mléka.
Sladké jidáše ve tvaru zajíčka
Na Velikonoce se tradiční peklo sladké kynuté pečivo tzv. Jidáše. My jsme je připravili netradičně ve tvaru roztomilých velikonočních zajíčků :-) Toto těsto je...
Kynutý štrúdl z kvásku
Připravte si luxusní, křehký a na jazyku se rozplývající kynutý celozrnný štrůdl s různými náplněmi.
Slané kváskové buchty
Buchty známe všichni, ale zkoušeli jste je někdy na slano? Je to opravdu lahůdka. Náplň lze měnit dle zásob, sezóny a chuti.
Bezlepková pletená vánočka z kvásku
Držíte bezlepkovou dietu a chcete si dopřát zdravou pletenou vánočku bez cukru, lepku, vajec, droždí a másla? Vymysleli jsme pro vás variantu kváskové vánočky...
Foccacia z žitného kvásku
Není nad to upéct si domácí kváskové pečivo. Tato focaccia je krásně nadýchaná a voní po bylinkách. Skvěle se hodí na večeři k zeleninovému...
Bezlepkový chléb – kyprý i bez kvásku a kypřícího prášku
Ani bezlepkáři nepřijdou zkrátka! Šárka peče roky bez lepku a má pro vás svůj osvědčený chléb bez kvásku či kypřidel, který je krásně nadýchaný....
Bezlepkové cibulové placky z kvásku
Křupavé na povrchu a měkkoučké uvnitř. To jsou tyto placky, ve kterých můžete zužitkovat zbylý kvásek.
8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings
Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.
Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl
Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...
Kváskové donuty s karobovou polevou
I donuty mohou být zdravé! Nevěříte? Tak zkuste tyto luxusní donuty bez lepku, bez droždí, cukru i bílé mouky. A navíc pečené v troubě.
Jak nejrychleji udělat rýžový kvásek (za 3 dny)
Výroba bezlepkového kvásku nemusí být věda. S tímto postupem můžete vytvořit kvásek z jakékoliv bezlepkové mouky a za 3 dny už můžete péct své...
Cereální kváskový chléb Bezlepkáč
Miluji tu vůni a chuť domácího chleba. Ta křupavá kůrka, obláčkově nadýchaná střídka, nakyslá chuť po kvásku... Právě takový je tento cereální kváskový bezlepkový...
Bezlepkový čirokový kváskový chléb
I bezlepkáři si mohou dopřát skvělý kváskový chléb! Stačí jen vyměnit lepkovou mouku za bezlepkovou. Není třeba žádných speciálních mouk nebo surovin. Tento chléb...
Kvašené chlebové placky
Zbyl vám kvásek nebo kváskové těsto? Připravte si na pánvi tyto skvělé chlebové placky! Jsou nadýchané jako lívance, ale s tou pravou chlebovou chutí...
Nadýchané špaldové rohlíky z LM kvásku
Výtečné vegan nadýchané celozrnné rohlíky ze špaldové mouky a z lievito madre kvásku.
Jak založit italský kvásek Lievito Madre
Chcete mít pečivo nadýchané a měkoučké jako vatičku? Založte si italský kvásek lievito madre. Jak? Přesně krok po kroku podle tohoto postupu! Stačí minutka...
Lievito Madre – kvásek, který dělá neuvěřitelně nadýchaná těsta
Lievito Madre - italský kvásek, který promění vaše těsta v nadýchané pečivo jako vatička (např. tyto trdelníky). Kváskujete rádi? Pak ho určitě musíte mít!...