- cca 250 g hlívy ústřičné
- 2 listy kapusty
- 1 menší mrkev
- kousek tuřínu
- 1 cibule
- 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
- koření: 3 bobkové listy, celý kmín, mletý římský kmín
- 1 lžíce bílé miso pasty
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- umeocet podle chuti
Jak uvařit polévku s tuřínem a hlívou
- Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a tuřín, omyjeme kapustu, hlívu a mrkev.
- Cibuli a kapustu nakrájíme na proužky (košťály vykrojíme), tuřín na malinké kostičky a mrkev na kolečka.
- Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, oba kmíny, sůl a krátce orestujeme.
- Přidáme hlívu a zbylou zeleninu a opět krátce společně orestujeme.
- Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
- Odstavíme, rozmícháme v polévce miso pastu a podle chuti přidáme umeocet.
Obměna
- Místo bílého misa můžete dát tmavé, můžete také přidat více druhů zeleniny nebo zahustit vločkami.
- Koření můžeme přidat podle chuti, do polévky se skvěle hodí i česnek.
Děti
- Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl a umeocet, miso pasty jen trošku.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář