Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Kukuřičná polenta

Uvařeno

Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát...

Instantní polentu uvaříme dle návodu, sundáme ze sporáku a ochutíme tamari, umeoctem, a vmícháme dle chuti různou zeleninu např. pórek, zelený hrášek, můžeme přidat nakrájené uzené tofu apod. Pak směs nalijeme do olejem vymazané formy, povrch uhladíme a necháme ztuhnout. Po vychladnutí krájíme, ohříváme na sucho na nepřilnavé pánvi nebo v troubě, příp. obalíme v hrašce a opečeme na oleji.
Podáváme se zeleninovou směsí nebo omáčkou.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Janka, zelenina, čo sa pridáva do uvarenej polenty má byť tiež uvarená (predvarená) aelbo surová?
Vďaka.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zdravý jídelníček na hubnutí

Zkoušeli jste všechny možné diety, strávili jste spoustu hodin v posilovně a stejně vás dál trápí nadváha? Poradíme vám, jak by měl vypadat zdravý jídelníč...
klub
296

Červen – plakátek na ledničku

Co v červnu jíst nejvíc, co méně a co raději vůbec? Čemu se věnovat a na čem pracovat, abychom maximálně využili potenciál, který tento měsíc nabízí? Plaká...

Jak podpořit své zdraví v červnu

Někdo se vrhne na zeleninové saláty, někdo začne cvičit jako o život. Všichni chceme být zdraví, štíhlí a spokojení. Ale jdeme na to chytře? Víme, co naše ...

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.
6
1

Voňavé jedlé květy trnovníku akátu

Věděli jste, že v některých zemích se květy akátu přidávají do pokrmů a používají se jako koření?