- 1,5 hrnku uvařené quinoi
- 3/4 hrnku uvařené cizrny
- 1 mrkev
- kousek červeného zelí
- pórek
- medojoul datle
- 1 plná lžička žluté kari pasty
- 100 ml teplé vody
- 3 lžíce arašídového másla
- 1 plná lžička datlového sirupu
- 1 plná lžíce citrónové šťávy
- sůl
- arašídy
- bylinky na ozdobu
Jak připravit rychlý salát z quinoi a cizrny
- Zeleninu nakrájíme – mrkev na krátké proužky, pórek na půlkolečka a zelí na tenké proužky (nebo libovolně). Pokrájíme na kousky i datle.
- V misce smícháme kari pastu, teplou vodu (lépe se ingredience spojí), datlový sirup, arašídové máslo, citrónovou šťávu a sůl. Vymícháme hladkou zálivku.
- Do mísy dáme quinou, cizrnu, pokrájenou zeleninu a zálivku. Salát společně promícháme a přidáme i datle.
- Hotový salátek ozdobíme nasekanými arašídy, kousky datlí a bylinkami.
Praktické
- Pokud máte cizrnu i quinou uvařenou předem, máte rychlou večeři či oběd za chvilku hotový.
- Množství soli záleží na slanosti uvařené quinoi.
Obměna
- Místo datlí můžete použít předem namočené rozinky.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Buďte první, kdo napíše komentář