Domluvili jsme pro vás velkou slevu několik tisíc Kč na naši oblíbenou sušičku Yden - třeba jako prima vánoční dárek pro sebe nebo rodinu. U nás doma frčí neustále nejen na sušení ovoce, ale také ovocných kůží, krekrů, chipsů a tempehu.

Čeho si ceníme na sušičce Yden CI IR D5

  • Solárního módu, který využívá infra červeného záření NIR a působí na potraviny stejně jako sluneční paprsky. Kromě rychlejšího sušení (úspora energie) a lepší chuti (i barvy) usušeného ovoce, je dle výrobce šetrnější než klasické sušení a pomáhá v potravinách uchovat vitamíny a minerály.
  • Módu „ve stínu“, díky kterému lze sušit ovoce a zeleninu na přesně danou teplotu bez odchylek (např. pro fermentaci jogurtů a tempehu nebo když potřebujeme mít výsledek v RAW verzi, např. u ovocných kůží, chipsů aj.).
  • Vlhkostního čidla a automatického nastavení, které monitoruje vlhkost v průběhu sušení a přizpůsobuje za nás čas a teplotu pro optimální výsledek. S tímto módem si člověk nemusí lámat hlavu, na kolik stupňů a jak dlouho dané potraviny sušit a navíc se potraviny vysuší dokonale tak, že není třeba mít obavy, že by se zkazily (což se hodí třeba u broskví, rajčat nebo banánů, které se jinak špatně suší, případně masožrouti oceňují i možnost efektivně sušit maso a ryby).
  • Odolných nerezových sušících plátů a systému cirkulace, které zajišťují pěkně rovnoměrné sušení (mastnější výrobky jako jsou např. RAW tyčinky se prosuší pěkně od středu a nevytváří mastné strany a vlhký vnitřek, a navíc větrák vám neodfoukne sušící se listy bylinek, jako se nám to stávalo u jiných sušiček). Není tedy třeba v průběhu sušení přeskládávat tácy, aby se suroviny vysušily rovnoměrně.
  • Kovové tácy se i dobře čistí a jsou hlubší, což se hodí třeba pro sušení objemnějších surovin jako je brokolice, květák nebo kadeřávek (jiné sušičky při vytahování táců se často o tyto suroviny zadrhnou) a dobře se z nich sundávají lepivější potraviny (např. hrušky – u plastových táců jiných sušiček se k nim přilepí a nejdou sundat).
  • Vzduchového filtru, který zajišťuje cirkulování a sušení hygienicky čistým vzduchem.

Sušička je u nás celý rok v provozu. Vyrábíme v ní:
sušené ovoce (křížaly, hrušky, švestky, rozinky aj.)
kroužky jablek a pomerančů jako výzdoba
sušenou zeleninu (od mrkve, řepy, po celer, okurky aj.)
sušené bylinky (petrželka, medvědí česnek, tymián, libeček aj.)
sušené květy a plody (šípky, květy růže atp. na čajové směsi)
– domácí vegetu
– ovocné kůže a RAW palačinky
RAW krekry a chleby
– RAW chipsy
sušená RAW semínka a oříšky
tempeh
fermentované rostlinné sýry a jogurty

Členové klubu Jíme Jinak mají nadstandardní slevu [ přihlaste se ] na značky Kuvings (odštavňovače, fermentor, výrobník sýrů, jogurtovač), Ankarsrum (kuchyňský robot), Eaziglide (nepřilnavé nádobí) Berkey (filtr na vodu) a Yden (sušičky) v e- shopu www.traminal.cz. [ přihlaste se ].

Členové klubu Jíme Jinak mají mimořádnou slevu [ přihlaste se ] na značku Vitamix (mixér) v e-shopu www.traminal.cz. [ přihlaste se ].

Na ostatní značky mají členové slevu 10 % v e-shopu www.traminal.cz. Pro uplatnění slevy zadejte při nákupu svůj klubácký email a kód:[ přihlaste se ].

Výhoda pro registrované uživatele

Registrovaní čtenáři mají slevu 10 % slevu na celý sortiment v e-shopu www.traminal.cz. Pro uplatnění slevy zadejte při nákupu svůj registrační email a kód: [ přihlaste se ].

UPOZORNĚNÍ
Slevy jsou platné pouze na webu www.traminal.cz a pouze na zboží (tzn. že neplatí na náhradní díly, příslušenství, na zboží ve výprodeji či zboží v akci). Sleva platí pouze pro členy Klubu, ne pro přátele a rodinné příslušníky. Sleva platí do odvolání.

Eva Cikrytová, zakladatelka Jíme Jinak

Sušička Yden CI IR D5 se u nás využije celoročně. Na jaře v ní suším opatrně bylinky, v létě a na podzim se uvnitř střídají křížaly a houby, ovocné kůže, v zimě pak frčí krekry a další dobroty, které takto můžu nasušit do zásoby. Za mě je hlavní přednost, že se nemusí plody na tácky rovnat, že je velmi tichá a že sama pozná, kdy je hotovo. Žádné hlídání, programování. Stačí nasypat a zapnout.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Toto som dlho hľadala (Dušana)

Dušana: Som v šoku, po dvoch týždňoch 3,5 kg...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Ještě nemáte registraci? Získejte výhody.
REGISTROVAT ZDARMA

  1. Přeji ti hezký den Evo, a chtěl bych se zeptat, jestli je sušené ovoce možné jíst spolu s obilnou kaší, nebo je tam stejná nevýhoda špatného trávení, jako u ovoce čerstvého, tedy, že se nesmí jíst s ničím jiným (to ovoce). A pak takový dotaz, jestli jsi viděla tohle úžasné video :) https://www.youtube.com/watch?v=PPgrGO5VqAI

      • Ano, znám takové lidi. Ale nemají to tak všichni. Musíš mít silné ledviny a umět víc energie přijímat (jídlo, příroda, dýchání) než vydávat.

        • Děkuji ti za odpověď :) A mohu se prosím tě ještě zeptat, jak to máš se spaním ty? Podařilo se ti dostat se na 4 hodiny? Znám tvůj příběh, takže by to bylo fantastické zjištění, že i lidé, kteří prvních 30 let života strávili v „péči lékařů“ se dokázali natolik uzdravit :)

          • Já jsem nespala v podstatě 30 let, takže když jsem začala jíst jinak, tak jsem se konečně vyspala a ráno byla schopná vstávat. Pro mě zázrak. Stačilo mi 6 hodin a to byl další zázrak, protože víkendy jsem předtím spala i 11 hodin, než se narodily děti a stejně byla pořád nevyspalá. Asi bych spala míň, ale pak se narodila jedna dcera, druhá dcera a já co dvě hodiny kojila a dávala je čůrat, takže na 4 hodiny to jen tak nebude, nejdřív to musím dospat 😃😃

    • Ahoj Martine, sušené ovoce je ještě horší, protože jednoduchý cukr je v něm koncentrovaný. Takže do kaší na hlavní jídlo nebrat. Ano, videjko jsem viděla už kdysi dávno a ráda na něj mkrnu po letech znovu. Dotazy mi radši posílej do poradny v klubu, pod články to snadno přehlédnu, ale v poradně odpovídám přednostně.

  2. Prosím, jak je to s výrobou tempehu v této sušičce? V článku “ Výroba tempehu: jak na to aby se zarucene povedl“ uvádíte, že teplota 35stupňů v běžné sušičce je na tempeh už moc, ale prodejce u sušičky Yden uvádí nejnižší teplotu nastavitelného termostatu právě 35stupňů. Moc děkuji za odpověď.

  3. Zdravím Evi,chci se zeptat na zkušenost s nádobím Eaziglide, např.jestli ten nepřilnavý povrch je odolný proti poškrábání.Jedno značkové nádobí, kde toto slibují, už mám a výsledek mě opravdu zklamal!
    Děkuji za odpověď, Hana

    • Hani, výrobce uvádí, že je téměř nezničitelný, záruku mají už nevím jestli 10 let nebo doživotí, já ho mám rok a zatím ani škrábanec, ale držím se toho, že do toho nejdu kovovými naběračkami apod. Děti občas vezmou kovovou lžíci a vyškrabují…ale zatím pořád dobré.

  4. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekToto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez
Další článekKroupotto s kapustou a fazolemi