Máte přebytek jablíček? Vyrobte si ovocnou palačinkovou kůži, kterou můžete naplnit nádivkou dle vaší chuti. Palačinky si můžete vyrobit i do zásoby. Takto usušené těsto totiž vydrží několik měsíců jako čerstvé!
Ingredience
3 palačinky
  • 9 jablek
  • (volitelně: skořice, vanilka, perníkové koření nebo třeba karob/kakao)

Jak připravit RAW palačinky

  1. Jablka očistíme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kousky.
  2. Všechny jablka (případně i s volitelným kořením) v blenderu rozmixujeme na jemné pyré.
  3. Pyré rozdělíme na 3 díly.
  4. Každý díl nalijeme na plát sušičky nebo na olejem potřený pečící papír.
  5. Vytvarujeme kulatý tvar palačinky.
  6. Sušíme na 42°C zhruba 8-10 hodin.
  7. Palačinky potřeme domácí nutellou, oříškovým máslem či tofu tvarohem a zabalíme do nich ovoce nebo dovnitř zabalíme makovou nebo štrůdlovou nádivku.
  8. Můžeme nakrájet na dílky a polít rostlinným sirupem.

Praktické

  • Usušené palačinky vydrží v suchu a chladu několik měsíců jako čerstvé.

Obměna

  • Palačinky se dají udělat i z jiného sezónního ovoce nebo z kombinace několika druhů ovoce.

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekStartuje Celostní akademie vitality Romana Vybírala
Další článekQuinoový salát s mangoldem do skleničky