- 9 jablek
- (volitelně: skořice, vanilka, perníkové koření nebo třeba karob/kakao)
Jak připravit RAW palačinky
- Jablka očistíme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kousky.
- Všechny jablka (případně i s volitelným kořením) v blenderu rozmixujeme na jemné pyré.
- Pyré rozdělíme na 3 díly.
- Každý díl nalijeme na plát sušičky nebo na olejem potřený pečící papír.
- Vytvarujeme kulatý tvar palačinky.
- Sušíme na 42°C zhruba 8-10 hodin.
- Palačinky potřeme domácí nutellou, oříškovým máslem či tofu tvarohem a zabalíme do nich ovoce nebo dovnitř zabalíme makovou nebo štrůdlovou nádivku.
- Můžeme nakrájet na dílky a polít rostlinným sirupem.
Praktické
- Usušené palačinky vydrží v suchu a chladu několik měsíců jako čerstvé.
Obměna
- Palačinky se dají udělat i z jiného sezónního ovoce nebo z kombinace několika druhů ovoce.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Buďte první, kdo napíše komentář