Máte přebytek jablíček? Vyrobte si ovocnou palačinkovou kůži, kterou můžete naplnit nádivkou dle vaší chuti. Palačinky si můžete vyrobit i do zásoby. Takto usušené těsto totiž vydrží několik měsíců jako čerstvé!
Ingredience
3 palačinky
  • 9 jablek
  • (volitelně: skořice, vanilka, perníkové koření nebo třeba karob/kakao)

Jak připravit RAW palačinky

  1. Jablka očistíme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kousky.
  2. Všechny jablka (případně i s volitelným kořením) v blenderu rozmixujeme na jemné pyré.
  3. Pyré rozdělíme na 3 díly.
  4. Každý díl nalijeme na plát sušičky nebo na olejem potřený pečící papír.
  5. Vytvarujeme kulatý tvar palačinky.
  6. Sušíme na 42°C zhruba 8-10 hodin.
  7. Palačinky potřeme domácí nutellou, oříškovým máslem či tofu tvarohem a zabalíme do nich ovoce nebo dovnitř zabalíme makovou nebo štrůdlovou nádivku.
  8. Můžeme nakrájet na dílky a polít rostlinným sirupem.

Praktické

  • Usušené palačinky vydrží v suchu a chladu několik měsíců jako čerstvé.

Obměna

  • Palačinky se dají udělat i z jiného sezónního ovoce nebo z kombinace několika druhů ovoce.

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni ocisty. MILUJ VÁS A VAŠI...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a byla naprosto nadšena z ovesných...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek mám 3 kg dole, cítím...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i...

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty. Sice nestíhám vše podle jídelníčku,...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu jarní očista a teď, když...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se seznámila s klubem JJ a...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let se stravuji "tak, aby mi...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem moc ráda, že jsem začala...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď hledá. Moc mě baví postupně...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥ Už tak dlouho se tady...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky odnaučila pít kávu v detoxikačním...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.. 🙂 Ale kurz se mi...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso celý týden opravdu vynechala (čtením...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale potřebuji Vám oběma i panu...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým...

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo bavit, to tohle JJ je...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především moc děkuji za skvěle připravený...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekStartuje Celostní akademie vitality Romana Vybírala
Další článekQuinoový salát s mangoldem do skleničky