Miluji krémové polévky a toto je jarní verze se špenátem.

Ingredience
pro 4 porce

  • třetina menšího květáku
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • menší svazek špenátových listů
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • umeocet
  • olej
  • 1 mrkev
  • sůl
  • na ozdobení: restované mrkvové proužky

Jak uvařit květákovou polévku

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Květák nakrájíme na menší kousky, špenát na proužky.
  3. Mrkev oloupeme a pomocí škrabky uděláme několik dlouhých proužků.
  4. Do ohřátého vývaru přidáme vločky a květák s trochou soli a společně povaříme asi 15 minut.
  5. Mezitím si na malé pánvičce orestujeme na trošce oleje mrkvové proužky. Restujeme pomalu a přidáme trochu soli.
  6. Pomocí tyčkového mixéru polévku lehce promixujeme, nemusí být do hladka, záleží, jak to máte rádi.
  7. Do hrnce s polévkou na závěr přidáme nakrájený špenát a povaříme pár minut.
  8. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem a můžeme podávat.
  9. Ozdobíme restovanými proužky mrkve.

Praktické

  • Pokud máte rádi hladkou krémovou polévku, není třeba krájet květák příliš nadrobno, protože ho na závěr rozmixujete.
  • Špenát je dobrý v polévce na proužky, proto ho přidávejte až po mixování.

Děti

Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme smetanu a solíme jen pár zrnky.

Od 1,5 roku mohou polévku podle receptu, jen šetříme dochucovadly.

 

    Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

    3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    1. Já ty JJ polévky prostě zbožňuju! :)) Dřív jsem nedělala žádné, ale teď si na nich náležitě pochutnávám. 🙂 Tahle je další mňamka.

      • To je jen taková drobnost, která dodá polévce šmrnc. Restovat se takto dá jakákoliv zelenina.

    2. Zobrazit 3 komentáře

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekChřest s těstovinami a smetanou
    Další článekJarní čichač