Dva tipy jak se bránit před koronavirem

32

Jsme zavaleni vašimi dotazy ohledně toho, jak se účinně bránit před nákazou. A protože nestíháme odpovídat na všechny emaily, které k nám chodí, odpovídáme formou článku. Všichni můžeme udělat dvě věci.

Nestresujte se

Nepodléhejte panice, stres nesmírně oslabuje naši imunitu. Oslabené tělo se nemůže účinně bránit žádným virům. Ty napadnou oslabený organismus a průšvih je na světě a nemusí to být ani nový druh chřipky, co vás postihne.
Virů je na světě obrovské množství a denně jsme některým z nich všichni vystaveni. Přesto nejsou všichni stále nemocní. Silní jedinci odolávají a když už je něco postihne, průběh bývá mírnější.
Pokud se stravujete podle Jíme Jinak, máte určitě silnější imunitu než většina populace. Nevystavujte se zbytečně riziku, ale zůstaňte v pohodě. Strach z nemoci ničemu nepomůže. Naopak. Čím více na něco myslíme, tím víc si to přitahujeme. Takže vypněte zprávy, zavřete oči, nadechněte se, vydechněte a usmějte se.

Cucejte umebošky

Když naše tělo není zahleněné a pH našeho vnitřního  prostředí je v pořádku, není ve vašem těle vhodné prostředí pro viry a špatné bakterie. Čisté vnitřní prostředí a funkční obranný systém můžete jednoznačně ovlivnit tím, co jíte a jak pracujete se svými emocemi.
Denně se setkáváme s příběhy, ve kterých nám lidé píší, že od doby, co jedí podle Jíme Jinak, nemají každoroční virózy, zimní nachlazení a jarní rýmy.
Pokud chcete přidat ještě cílenou prevenci před koronavirem, zařaďte do jídelníčku osvědčené „antivirové“ potraviny a dejte si denně 1 čajovou lžičku umebošky. To je rada Boba Carra, který se stravě, zdraví a léčení věnuje přes 40 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...
  1. Evi, slyšeli jste ty a tvůj muž Milana Calábka mluvit o coronaviru? Je to na u tubu.
    A jestli jo, co si o tom myslíte?
    Mě je z toho všelijak…
    Vaše vděčná sledovatelka.

    • Katkko, slyšeli. Mnohem lepší je pustit si ten díl z 2.2. , kde se koronavir neřeší, ale mě to dává větší smysl. Můj názor na koronavir a celou tu situaci není publikovatelný 😂😂😂

  2. Skutečně, pokud je mírně zásadité Ph, viry nemají šanci. Velmi léčivá je miso polévka, je zásadotvorná, ona zajistí správné vylučování trávicích štáv před hlavním jídlem. Slané kvašené specifika jsou výborné, ale pozor na množství, aby nepřitahovali k cukru. Také jáhly jsou jedinná zásadotvorná obilovina, je nejvhodnější s kombinací s ovocem jako kaše. Také nejíst moc kyselotvorné jídla, protože zahleňují a co zahleňuje zároveň překyseluje. Tím se vyčerpávají minerály z pevných částí organismu, které jsou důležitější než vitamíny. Také hluboké dýchání pomáhá vylučovat toxické látky z těla. B12 stačí stopové množství, když se jí dle Jíme jinak, syntetizuje se v tenkém střevě, pro jistotu u starších stačí ryba jednou týdně, ty normy různých minerálů a vitamínů jsou pro masožravce.

  3. Dle Vašich stránek jim již 3,5 roku. Poslední rok a hlavně půlrok jsem pořád nemocná, mam virozy a boli mě klouby. Zjistili mi sníženou hladinu B12, Vít. D, který jsem již doplnila. Konzultoval jsem to i s odborníky v makrobioticke a nikdo mi nepomohl. Nevím, zda to Umeboshi zachrání…. Předtím jsem sice měla nějaké zdravotní problémy, ale virozu jsem měla tak 1x do roka. A poslouchat ty kecy, že to mám z toho, že pořádně nejím. Jsem již z toho zoufalá…

    • Lentilko, umebošky určitě nezachrání všechno samy o sobě. Je potřeba komplexní změna, když se má dát tělo do pořádku. Strava je jeden pilíř, psychika druhý. Roli hraje samozřejmě spousta dalších faktorů včetně toho, jakou práci děláme, v jakých vztazích a v jakém prostředí žijeme. Když je strava v pořádku (mnozí nám psali, jak jedí s námi a když jsem si nechala nafotit a poslat jídelníček, nestačila jsem se divit :-), tak se musí řešit další oblasti a hledat, kde se třeba energie nabraná z jídla ztrácí, zda ji bere špatné místo k životu, stresující práce. Co se týče nedostatku vitamínů, doporučuji mrknout na tato videa, abyste znala souvislosti a pochopila, co se možná může dít ve vašem případě: https://www.jimejinak.cz/bob-carr-vitamin-b12-jak-ho-ziskavame-a-jak-ztracime/ , https://www.jimejinak.cz/nedostatek-b12-a-anemie-kdy-muze-nastat-a-co-s-tim/ ,
      https://www.jimejinak.cz/uhel-pohledu-dasi-luzne-jak-je-to-s-b12/ O vitamínu D toho máme mnoho pod štítkem https://www.jimejinak.cz/stitky/vitamin-d/
      Co se týče reakcí okolí, tak to bych neřešila, oni si dovnitř nevidí a těžko docení, jak my se léčíme a jak se vyhýbáme nemocem v budoucnu. Bůhví, jak by vám bylo, kdybyste jedla klasicky. Nikdy to nemůžeme posoudit,protože neumíme žit paralelně zdravě a nezdravě 🙂 Ale možná byste byla lehla se zápalem plic, takhle to byla jen viróza. Možná ne, kdo ví. Jak jsem psala z kraje, roli hraje řada faktorů. Psali jsme kdysi už na toto téma: https://www.jimejinak.cz/jak-muzete-byt-nemocni-kdyz-jite-jinak/. Mkrněte na štítek pod heslem https://www.jimejinak.cz/stitky/eliminace/, myslím, že by to mohlo být pro vás zajímavé pro pochopení, o co se možná u vás jedná. Viděl vás nějaký celostní lékař osobně? Klouby souvisí s játry, únava by tam taky seděla, ale většinou toho bývá víc a je potřeba podpořit víc oblastí naráz, aby se člověku citelně ulevilo. Umeboškou nic nezkazíte, ale možná by to krom vyváženého životního stylu chtělo také nasadit byliny na doplnění oslabených orgánů.

  4. Pritel dostal od sefa pastu s umebosi, jak uzivat jako prevenci? 1x denne lzicku rano pred nebo po jidle? Kdyz po, tak s odstupem ci muze rovnou, az doji? Sef si tento napad na viry dovezl z USA a dostala to cela fabrika 🙂 Tak jsem doma nakazala, ze se urcite najde nekdo, kdo to uzivat nebude, tak ze se toho radi ujmem 🙂 Leda by si to mazali na chleba s uherakem 🙂

    • Radko, může se ráno nalačno, ale může se přidávat do jídla. Proto mi dáváme všude i ten umeocet 😉

        • Ano kladívkem nebo dobrým loupákem na ořechy. Je to fakt tvrdé. Klidně několik denně, při akutních zánětech slinivky apod. se sní i 10 umebošek, při úplavici prý 7, tak si myslím, že se jen tak nepředávkuješ, když si dáš dvě tři jadérka 😉

  5. Čím lze prosím nahradit umoboshi? Strašně mi vadí, vždy po nich chytnu migrénu a celkově mi po nich je špatně.

    • Bugino, tak to je zajímavá reakce, my to na mígrénu a nevolnosti nasazujeme jako lék 😃 V článku je dokaz na další tipy ve stravě, předpokládám, že umepasta a umetablety vyvolávají stejnou reakci.

  6. Ráno teďka ještě preventivně cumlám olej. Kdyby jste přeci jenom náhodou toho coronavira chytli – taky byste teplotu nesráželi?(pokud byste teda byli doma, v nemocnici by se Vás na to asi neptali) Nebo v tomhle případě raději ano? Teplotu už dávno nesrážím, ale tady nevím. Zajímá mě Váš pohled na věc.

    • Olej cumláme, protože běží jarní očista a tam děláme samé protivirové techniky 🙂 Ale koronavira neplánujeme, tak ani neřešíme, co bychom dělali, kdyby přišla teplota 😂😂😂 Já tyhle věci řeším, až za pochodu, když přijdou. A tyhle doufám nepřijdou.

    • Pasta jsou drcené umebočšky bez pecky. My taky a děti od malička, nám prostě chutnají :-))

        • Zkazit by se neměly, protože jsou naložené v soli a šizu, ale je to zbytečná kuchačka. Já myslela, že máš pastu, tak to pak je jednoduché nabrat a dát do pusy, ale když máš švestičky, tak mi přijde zbytečně je mačkat, když stačí kousek uloupnout 👍

    • Umebošky jsou podle mého mínění silnější, asi to není marné, ale nejsem si jistá stejným účinkem. V knize, kde se léčí úplavice apod. se pak už pijí neředěné panáky umeocta, ale to tady nikomu neradím, protože je potřeba vědět kolik, kdy a čeho na co dát.

  7. Zobrazit všech 32 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Autorem článku je Eva Cikrytová
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
Předchozí článekJak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu
Další článekTest rostlinných masových alternativ. Jak dopadly?