- quinoa
- bílé fazole
- mrkev
- pórek
- extra panenský olivový olej
- sušené kari listy
- černá hořčičná semínka
- sójový jogurt řeckého typu
- gochugaru (chilli na kimchi)
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- okvětní lístky měsíčku
Jak připravit krémovou quinou
- Fazole uvařte a dejte stranou.
- Uvařte quinou a dejte stranou.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekaný pórek a mrkev, kari listy, hořčičná a slunečnicová semínka, gochugaru a lehce orestujte.
- Zalijte vodou a vařte, dokud pórek a mrkev nezměknou. Nevyvařte všechnu tekutinu. Přidejte sůl, fazole, quinou a promíchejte.
- Ke konci varu přidejte pár lžic jogurtu, citrónovou šťávu a kůru, promíchejte, ale už nevařte.
- Podávejte posypané petrželkou a pro jarnější verzi okvětní lístky měsíčku.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte množství strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Používám gochugaru, protože mi vyhovuje stupeň pikantnosti a chuť. Pokud ho nemáte nebo vám nevyhovuje, přidejte místo něj jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Je to mňamka, právě jsem dojedla a ještě bych si dala 😊
Super, díky za recept. Právě si pochutnávám. Mám s velkými bílými fazolemi, jogurtu jsem měla málo, tak jsem použila ještě sojanézu a téměř celou limetku. Bříško si vrní 👌