Skvělá a rychlá dobrota nejen na Halloween. Svěží jablíčko, jemný mandlový krém a křupavý oříšek. Tuto svačinkou zvládnou připravit i děti.

Ingredience
  • 1 jablko
  • loupané mandle
  • oříškové nebo semínkové máslo
  • rajčatová pasta nebo rudý džem (není nutné)

Jak připravit strašidelné tlamičky

  1. Loupané mandle rozkrojíme na polovinu a poté na drobné hranolky. To budou zuby.
  2. Jablko rozkrojíme na čtvrtiny.
  3. Vykrojíme jádřince.
  4. Ve slupce uděláme 2 řezy (ale ne do konce) a dle obrázku vykrojíme tlamičku.
  5. Tlamičku namažeme oříškovým nebo semínkovým máslem a zasázíme do ní zuby nahoru i dolů.
  6. Můžeme ještě dozdobit „krvavou“ rajčatovou pastou.

Praktické

  • Na jablíčka se skvěle hodí mandlové nebo arašídové máslo. Můžete ale také použít tužší červený džem.

Obměna

  • Místo mandlových zubů použijte na zuby slunečnicová semínka.
  • Podobně můžete zpracovat i tvrdší hrušky.

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Jsem vděčná za tuto stravu

Iva: Tento druh stravy mě přináší velký kus klidu,...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJídlo v práci a při práci na směny
Další článekMáte pádný důvod jít do Podzimního detoxu a nemáte na to?