- 1 jablko
- loupané mandle
- oříškové nebo semínkové máslo
- rajčatová pasta nebo rudý džem (není nutné)
Jak připravit strašidelné tlamičky
- Loupané mandle rozkrojíme na polovinu a poté na drobné hranolky. To budou zuby.
- Jablko rozkrojíme na čtvrtiny.
- Vykrojíme jádřince.
- Ve slupce uděláme 2 řezy (ale ne do konce) a dle obrázku vykrojíme tlamičku.
- Tlamičku namažeme oříškovým nebo semínkovým máslem a zasázíme do ní zuby nahoru i dolů.
- Můžeme ještě dozdobit “krvavou” rajčatovou pastou.
Praktické
- Na jablíčka se skvěle hodí mandlové nebo arašídové máslo. Můžete ale také použít tužší červený džem.
Obměna
- Místo mandlových zubů použijte na zuby slunečnicová semínka.
- Podobně můžete zpracovat i tvrdší hrušky.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář