Miluji krémové polévky, jsou syté a lahodné. Kombinace fazolí, batátu a kopru vytvořila opět zajímavou chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo vody z uvařených fazolí
  • 150 g batátu
  • 150 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • snítek kopru
  • 1,5 hrnku uvařených bílých fazolí
  • olej
  • miso pasta
  • umeocet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku (nemusí být)
  • sůl
  • na ozdobu: petrželka, kopr

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Pokud nemáme uvařené fazole, doporučujeme je předem namočit (klidně přes noc) a pak uvařit do měkka v papiňáku asi hodinu, ve dvojnásobku vody.
  2. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
  3. Cibuli, mrkev a batát nakrájíme na větší kostky.
  4. Na dno hrnce dáme olej, přidáme zeleninu a sůl a společně chvíli restujeme.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vařícím vývarem nebo vodou z fazolí, přidáme vařené fazole a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Polévku vypneme, přidáme pesto z medvědího česneku, lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  7. Dochutíme umeoctem a nakrájeným čerstvým koprem.
  8. Podáváme posypané petrželkou nebo koprem.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo fazolí můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Vynikající, stejně jako kroupová polévka s tempehem a batáty. Miluji tyhle husté polévky, fakt zasytí. Někdy mě zachrání, když zrovna někde lítáme a já pak nemám čas dlouho vyvařovat, tak je to taková rychlovka k obědu.

    • Já jsem taky polévková a tyhle husté bych mohla mít místo jídla klidně denně 🙂

  2. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBob Carr: Zelenina – jakou jíst a jak ji pěstovat
Další článekMeruňky a jablka v citrónovém želé