Miluji krémové polévky, jsou syté a lahodné. Kombinace fazolí, batátu a kopru vytvořila opět zajímavou chuť.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo vody z uvařených fazolí
  • 150 g batátu
  • 150 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • snítek kopru
  • 1,5 hrnku uvařených bílých fazolí
  • olej
  • miso pasta
  • umeocet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku (nemusí být)
  • sůl
  • na ozdobu: petrželka, kopr

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Pokud nemáme uvařené fazole, doporučujeme je předem namočit (klidně přes noc) a pak uvařit do měkka v papiňáku asi hodinu, ve dvojnásobku vody.
  2. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
  3. Cibuli, mrkev a batát nakrájíme na větší kostky.
  4. Na dno hrnce dáme olej, přidáme zeleninu a sůl a společně chvíli restujeme.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vařícím vývarem nebo vodou z fazolí, přidáme vařené fazole a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Polévku vypneme, přidáme pesto z medvědího česneku, lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  7. Dochutíme umeoctem a nakrájeným čerstvým koprem.
  8. Podáváme posypané petrželkou nebo koprem.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo fazolí můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...
  1. Vynikající, stejně jako kroupová polévka s tempehem a batáty. Miluji tyhle husté polévky, fakt zasytí. Někdy mě zachrání, když zrovna někde lítáme a já pak nemám čas dlouho vyvařovat, tak je to taková rychlovka k obědu.

    • Já jsem taky polévková a tyhle husté bych mohla mít místo jídla klidně denně 🙂

  2. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBob Carr: Zelenina – jakou jíst a jak ji pěstovat
Další článekMeruňky a jablka v citrónovém želé