Miluji krémové polévky, jsou syté a lahodné. Kombinace fazolí, batátu a kopru vytvořila opět zajímavou chuť.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 litr zeleninového vývaru/nebo vody z uvařených fazolí
  • 150 g batátu
  • 150 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • snítek kopru
  • 1,5 hrnku uvařených bílých fazolí
  • olej
  • miso pasta
  • umeocet
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce pesta z medvědího česneku (nemusí být)
  • sůl
  • na ozdobu: petrželka, kopr

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Pokud nemáme uvařené fazole, doporučujeme je předem namočit (klidně přes noc) a pak uvařit do měkka v papiňáku asi hodinu, ve dvojnásobku vody.
  2. Dáme ohřát zeleninový vývar nebo použijeme vodu z fazolí.
  3. Cibuli, mrkev a batát nakrájíme na větší kostky.
  4. Na dno hrnce dáme olej, přidáme zeleninu a sůl a společně chvíli restujeme.
  5. Přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vařícím vývarem nebo vodou z fazolí, přidáme vařené fazole a pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny.
  6. Polévku vypneme, přidáme pesto z medvědího česneku, lžíci miso pasty a rozmixujeme tyčkovým mixérem do hladkého krému.
  7. Dochutíme umeoctem a nakrájeným čerstvým koprem.
  8. Podáváme posypané petrželkou nebo koprem.

Praktické

  • Pokud by byla polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru nebo vody.

Obměna

  • Labužníci si mohou přidat trochu rostlinné smetany.
  • Místo fazolí můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, pokud dáme jen pár zrnek soli, minimálně oleje a vynecháme ochucovadla.
  • Pro děti od 1,5 roku polévku vaříme stejně, ale solíme a ochucujeme minimálně.

Děti od 2 let mohou polévku s námi.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

2kg dole, bez hladovění a s výbornými recepty (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, dnes mám 14. den. Nevydržela jsem...

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

4 kg za 11 dňov bez námahy (Jana)

Jana: Ahoj, dnes mam 11. den a - 4...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...
  1. Vynikající, stejně jako kroupová polévka s tempehem a batáty. Miluji tyhle husté polévky, fakt zasytí. Někdy mě zachrání, když zrovna někde lítáme a já pak nemám čas dlouho vyvařovat, tak je to taková rychlovka k obědu.

    • Já jsem taky polévková a tyhle husté bych mohla mít místo jídla klidně denně :-)

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBob Carr: Zelenina – jakou jíst a jak ji pěstovat
Další článekNezapomeňte na domácí lékarničku