Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Jednoduchý bezlepkový mandlový tvaroh

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rostlinný tvaroh bez laktózy, rychlý na přípravu a hlavně vhodný na plno použití. Nechte pracovat fantazii a tento veganský tvaroh můžete použít do mnoha vašich kulinářských výtvorů.

Ingredience
4 porce
  • 100 g loupaných mandlí
  • 100 g vody
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka
  • voda na máčení mandlí

Crohnova choroba je velké téma, které se objevuje i v naší skupině. V diskusi na FB Jíme Jinak se objevil zajímavý ko...

Jak připravit rychlý rostlinný tvaroh bez laktózy

  1. Mandle namáčejte po dobu 8 hodin. 
  2. Po 8 hodinách slijte vodu, ve které se mandle namáčely.
  3. Do mixéru vložte 100 g čisté vody, mandle, citrónovou šťávu a sůl. Rozmixujte. Směs, musí zůstat trochu zrnitá, proto mixování nepřehánějte.
  4. K tvarohu přidejte pažitku a promíchejte. 

💡 TIP: Sezóna plavek je tu! Zkus tento jídelníček a sprav si postavu.

Praktické

  • Vydrží dva dny v lednici.
  • Vhodné na chleby, na placky, se zeleninou, na vařenou rýži, prostě jak a kam chcete. Já jsem tvaroh použila k naplnění okurek.

Obměna

  • Můžete ochutit prakticky čím chcete.
  • Můžete použít i neloupané mandle a po namáčení je oloupat.

Děti

  • Bez soli vhodné i pro menší děti.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
11. 7. 2023

Skvělý! Tvaroh z mandlí – v životě by mě to nenapadlo udělat a taková dobrota to je 😍

Vierko výborná letní pomazánka či dip na zeleninu.Super,děkuji.👌😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Veganský cottage sýr – základní recept

Velice jednoduchý a rychlý recept na rostlinný cottage sýr zcela bez laktózy, který můžete použít stejně jako běžný cottage. Je skvělý do pomazánek, teplýc...

Citrónový krém s mandlovým máslem

Máte-li rádi krémové dezerty, pak určitě vyzkoušejte tuhle osvěžující variantu. Chutná skvěle a přitom neobsahuje cukr ani mléko.

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...