Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Jednoduchý bezlepkový mandlový tvaroh

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rostlinný tvaroh bez laktózy, rychlý na přípravu a hlavně vhodný na plno použití. Nechte pracovat fantazii a tento veganský tvaroh můžete použít do mnoha vašich kulinářských výtvorů.

Ingredience
4 porce
  • 100 g loupaných mandlí
  • 100 g vody
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka
  • voda na máčení mandlí

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Jak připravit rychlý rostlinný tvaroh bez laktózy

  1. Mandle namáčejte po dobu 8 hodin. 
  2. Po 8 hodinách slijte vodu, ve které se mandle namáčely.
  3. Do mixéru vložte 100 g čisté vody, mandle, citrónovou šťávu a sůl. Rozmixujte. Směs, musí zůstat trochu zrnitá, proto mixování nepřehánějte.
  4. K tvarohu přidejte pažitku a promíchejte. 

Praktické

  • Vydrží dva dny v lednici.
  • Vhodné na chleby, na placky, se zeleninou, na vařenou rýži, prostě jak a kam chcete. Já jsem tvaroh použila k naplnění okurek.

Obměna

  • Můžete ochutit prakticky čím chcete.
  • Můžete použít i neloupané mandle a po namáčení je oloupat.

Děti

  • Bez soli vhodné i pro menší děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

25 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
11. 7. 2023

Skvělý! Tvaroh z mandlí – v životě by mě to nenapadlo udělat a taková dobrota to je 😍

Vierko výborná letní pomazánka či dip na zeleninu.Super,děkuji.👌😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Veganský cottage sýr – základní recept

Velice jednoduchý a rychlý recept na rostlinný cottage sýr zcela bez laktózy, který můžete použít stejně jako běžný cottage. Je skvělý do pomazánek, teplýc...

Citrónový krém s mandlovým máslem

Máte-li rádi krémové dezerty, pak určitě vyzkoušejte tuhle osvěžující variantu. Chutná skvěle a přitom neobsahuje cukr ani mléko.

Fazole s batátem a lopuchem

Rychlé jídlo z velkých bílých fazolí je skvělou alternativou ke guláši. Hodí se k plackám i k rýži.

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...