Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Sametové kimchi špagety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Kimchi mi vytvořilo příjemnou závislost. Většinou ho jím jednoduše, jak se jíst má, ale občas ho používám i na přípravu receptů. Dnes skončilo v tomto pokrmu a byla to neskutečná radost a velká dobrota.

Ingredience
  • kimchi
  • špagety
  • olej
  • 2 lžíce kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • voda na mixování kešu

Lída s váhou nikdy potíže neměla. Spíš naopak. Byla velmi štíhlá. Co ji ale trápilo...

Jak připravit špagety s jemnou kimchi omáčkou

  1. Kešu oříšky namočte na pár hodin.
  2. Sceďte je, vyměňte vodu, vložte do mixéru s lahůdkovým droždím a solí. Rozmixujte.
  3. Do sekáčku dejte kimchi a najemno nasekejte.
  4. Do pánve dejte olej, najemno nasekané kimchi a osmahněte.
  5. Uvařte špagety a vsypte je do pánve s kimchi. Přidejte kešu smetanu a zvyšte teplotu k vaření, vše dobře promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Naservírujte a posypte gomasiem a čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Špagety vařte al dente, protože poté dojdou v omáčce.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné..).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierka,uzasny recept,ja som pridala este ciernu sosovicu,dakujem

Vynikající 👏👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...