Rychlé a chutné slané sušenky. Perfektní chuťovka, které se skvělé hodí k hummusu, k omáčkám, k dipům, na oslavy, bezva finger food a pohoštění pro návštěvy. 

Ingredience
  • 125 g celozrnné špaldové mouky
  • 50 g vody
  • 40 g oleje
  • 20 g pistácií + pár navíc, které nebudeme sekat
  • 20 g dýňových semínek
  • 20 g mandlí
  • 4 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička jedlé sody
  • kmín
  • 20 g česneku a čerstvé jarní cibulky
  • 1 čajová lžička sušeného kopřivového prášku

Jak připravit sušenky z pistácií naslano

  1. Do sekáčku vložte mandle, pistácie (pár jich nechte stranou celých), dýňová semínka a cibuli s česnekem. Hrubě nasekejte.
  2. Do misky dejte mouku, kmín, lahůdkové droždí, celé pistácie, kopřivový prášek, sodu a prášek do pečiva. Pořádně promíchejte.
  3. Přidejte nasekaná semínka a tekuté přísady do mouky a promíchejte.
  4. Formičky vymažte lehce olejem a naplňte je těstem
  5. Předehřejte troubu na 220°C a sušenky pečte dozlatova.
  6. Vyjměte sušenky z formiček a nechte vychladnout

Praktické

  • V suchu a chladu skladujeme po dva dny.
  • Nemusíte použít formičky, můžete vyválet tyčinky nebo tvořit koláčky.

Obměna

  • Můžete přidat nasekané bylinky.
  • Sušenou kopřivu můžete vynechat.

Děti

  • Pro větší děti.
  • Pozor na kusy tvrdých ořechů.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou
Další článekKurz zdravého životního stylu v Krkonoších (červenec 2021) se slevou pro členy klubu