Domů Téma Střevní mikroflóra

střevní mikroflóra

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...
Téma: syndrom propustného střeva, celiakie, mikroorganismy, chléb, modřiny, krev, zavařená zelenina, mléčné kvašení, víno, raw, anémie, vazivo, toxiny, naložená zelenina, astma u dětí, křeče břicha, odpočinek, mikrobiom, antinutriční látky, kynuté těsto, pasterizace, jak udělat pickles, celer, léčba oparu, lepek, hřebíček, zázvor, nervový systém, laktobacily, děti, plynatost střev, jak změnit mikrobiom, ořechy, lék na afty, hleny, záchod, příčiny vzniku oparů, kvašené zelí, slezina, střevní rovnováha, nadváha u dětí, krevní tlak, zánět střeva, apendix, střevní bakterie, žaludek, sousto, jablečný ocet, alergické reakce, candida, tempeh, pivo, lactobacillus, kojení dětí, prebiotika, Enterococcus faecium, bakterie, stres, aditiva, tuky, patogenní bakterie, bez mléka, zpracované potraviny, jablka, alergie u dětí, nadváha, kaisen, stolice, rejuvelac, otoky, fytáty, mikroflóra, imunita, jogurt, tíha v nohou, léčba střevních potíží, enzymy, Video, Klub Jíme Jinak, ATB, přírodní léčba oparů, Jan Zerzán, kvašené okurky, dráždivý tračník, jak se zbavit pásového oparu, kojení, střeva, fermentovaná zelenina, vitariánství, vitamín C, pasteur, syrová strava, slinivka, mateřské mléko, pikls, alergie na pšenici, děti narozené císařským řezem, chřipka, afty, péče o mikrobiom, polyfenoly, kvašáky, tenké střevo, bezlepková dieta, střevní potíže, krevní stáze, škodlivé bakterie, mikrobiota, kvásek, bio ovoce, kvašená zelenina, porodnice, obezita, nenasycenost, sůl, jablko, nadýmání, strava při střevních potížích, kandida, přírodní léčba aftů, autoimunitní onemocnění, antibiotika, zahlenění, kysaná zelenina, chronický výskyt oparů, semena, SIBO, střevní problémy, Tamari, novorozeně, GMO, sójová omáčka, antibiotika u dětí, aloe vera, léčba aftů, kombucha, wc, mléčné produkty, tymián, sacharidy, trávení tuků, doplňky stravy, antinutrienty, živé bakterie, jak se zbavit oparů, krvácení, ořechová másla, střevní klky, miso pasta, chřipky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?