Domů Téma Střevní mikroflóra

střevní mikroflóra

Pečivo při celiakii, HITu a intoleranci lepku

Jaké pečivo je vhodné pro celiaky a lidí, kteří nemohou lepek? A jak je to s pečivem při histaminové toleranci? Jaký typ kvásku použít...

Kváskové pečivo – kdy ano, kdy ne

Je lepší kváskové pečivo nebo to klasické? Kdy kváskové pečivo není vhodné? Jak je to s konzumací pečiva a jaký vliv má na naše...

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...
Téma: slinivka, alergie na mléko, císařský řetz, bolesti, minerály, krevní stáze, syrové ovoce, mikrobiota, strava při nemoci střev, kynutí, menstruace, dráždivý tračník, střevní mikroflóra, autoimunitní onemocnění, střevo, pasteur, přírodní léčba oparů, TČM, alternativní léčba oparu, celer, jak léčit dráždivý tračník, kaisen, syrová strava, apendix, pasterizace, nadváha u dětí, země, mikrobiom, Enterococcus faecium, péče o střevo, bez laktózy, bez mléka, tymián, Jan Zerzán, ořechy, cukrovka, průmyslově zpracované potraviny, děti, kandida, novorozeně, tučná strava, játra, kysané zelí, intolerance, novorozenec, umeocet, špatné trávení, léčba aftů, pokles ledvin, oslabené trávení, nemocnice, lékořice, tuk, astma, tempeh, důležitost kojení, kvašené zelí, hovínko, mléčné kvašení, jilm, vazivo, kynuté těsto, ABKM, škodlivé bakterie, průjem, úzkost, zavařování, bílá mouka, krevní tlak, střevní klky, chřipka, trávicí soustava, kojení dětí, žaludek, kefír, smoothie, antinutrienty, dysbióza, astma u dětí, chřipky, chuť na sladké, česnek, detoxikace, kojení, vegetariánské recepty, pokles žaludku, křeče břicha, příčiny vzniku oparů, vegetariánství, zavařená zelenina, střevní problémy, IBS, anémie, strava při oparech, kvašená zelenina, zánět střeva, bakterie mléčného kvašení, chléb, pásový opar. jak léčit pásový opar, raw, vaginální výsev, doplňky stravy, rostlinné jogurty, shoyu, umami chuť, obezita, pickles, hleny, rakovina slinivky, záchod, změna mikrobiomu, sýry, antioxidanty, pacietnti, opakující se opary, vegan, alergie na lepek, jogurt, alergické reakce, jak udělat pickles, lék na opary, bio, hmotnost, alergie, děti a antibiotika, rozhovory s odborníky, víno, sladké, střevní bakterie, krev, krvácení, histamin, vodní pickles, GMO, nálada, trávící potíže, střevní zácpa, pacient, porodnice, meduňka, antibiotika, jablka, umami, afty v puse, fermentovaná zelenina, trávení tuků, droždí, výhřez konečníku, tibi, nadváha

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?