Domů Téma Střevní mikroflóra

střevní mikroflóra

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

Střevo – střed našeho života

Zdravé střevo je základem našeho zdraví. Je klíčovým orgánem pro zpracování a vstřebávání látek z potravy a tato činnost je zásadně ovlivňována jejím složením....

Alergie, ekzémy a astma – vědci znají řešení

Na tlumení projevů alergie a astmatu existuje široká škála preparátů, ať už průmyslových či přírodních. Když zaberou, je to úleva, ale na jak dlouho?...

Pečivo při celiakii, HITu a intoleranci lepku

Jaké pečivo je vhodné pro celiaky a lidí, kteří nemohou lepek? A jak je to s pečivem při histaminové toleranci? Jaký typ kvásku použít...

Kváskové pečivo – kdy ano, kdy ne

Je lepší kváskové pečivo nebo to klasické? Kdy kváskové pečivo není vhodné? Jak je to s konzumací pečiva a jaký vliv má na naše...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...
Téma: Léčba a prevence, změna mikrobiomu, první pomoc při aftu, sůl, imunita, afty v puse, umami, strava při střevních potížích, potíže s trávením, element země, afta, Základní principy, esenciální olej, pečivo, poškozená imunita, alkohol, tahini, jablečný ocet, antinutrienty, zpracované potraviny, tíha v nohou, chleba, cukrovka, novorozenec, trávící potíže, trávení tuků, ocet, mléčné kvašení, alergie na mléko, opakující se opary, oslabené trávení, pivo, lék na afty, léčba oparu, bio, oslabená imunita, jilm, histamin, únava, meditace, Tamari, střevní klky, ABKM, chléb, patogenní bakterie, kvasinky, antioxidanty, jak připravit pickles, probiotika, kysaná zelenina, nadýmání, TČM, střevo, natto, kyselina fytová, vegetariánství, nenasycenost, alergie, průmyslově zpracované potraviny, vegetariánské recepty, nervový systém, sladkosti, přírodní léčba oparů, císařský řez, snížená imunita, únava po jídle, alergie u dětí, alternativní léčba oparu, jak léčit dráždivý tračník, syrové ovoce, bolest břicha, křeče, střevní bakterie, Jan Zerzán, trávicí problémy, průjem, odpočinek, zánět, laktobacily, máta, zavařování, vitamín C, mikroorganismy, nadváha, nízká imunita, co je to pickles, tradiční čínská medicína, dysfunkční střevo, pobyt v nemocnici, vliv stravy na zdraví, bez laktózy, syrové šťávy, mikrobiota, cukr, stres, jak podpořit střeva, kvásek, aditiva, zdravá střeva, mikroflóra, porodnice, léčba střev stravou, pesticidy, nerovnováha ve střevě, vliv stravy na ekzém, vaginální očkování, zavařená zelenina, relax, strava při ekzému, syrová strava, otoky, kojenec, jak kvasit zeleninu, Vladimíra Strnadelová, tibi, antibiotika u dětí, sezóna podzim, bílá mouka, trávicí soustava, wc, střevní dysbióza, deprese, pickles, opar, vliv stravy na astma, krevní stáze, vitariánství, jak se zbavit aftů, játra, jak se zbavit pásového oparu, sacharidy, fermentované produkty, minerály, bezlepková dieta, úzkost, kojení, tíha v nohách, léčba střevních nemocí, semena, děti narozené císařským řezem, candida, jablko, zažívací potíže, zácpa, problémy s menstruací, aloe vera, novorozeně, léčba střevních potíží, péče o střevo, chuť na sladké

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?