střevní mikroflóra
Jak léčit afty a opary
Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...
Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu
Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...
10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)
Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...
Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez
Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...
Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor
Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...
Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje
Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...
Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)
Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...
Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné
Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....
Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?
Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.
Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku
Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...