Domů Téma Střevní mikroflóra

střevní mikroflóra

Jak léčit afty a opary

Proč se nám dělají afty a opary? Jak se jich zbavit, když nás trápí dlouhodobě, a co použít jako první pomoc, když se objeví?...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...
Téma: alkohol, syrové ovoce, pasterizace, alergická reakce, škodlivé bakterie, tahini, mléko, jablečný ocet, průmyslově zpracované potraviny, Enterococcus faecium, potíže s trávením, kynutí, kvašáky, semena, doplňky stravy, candida, astma, leaky gut, děti narozené císařským řezem, změna mikrobiomu, jak změnit mikrobiom, trávicí enzymy, slepé střevo, sladkosti, antioxidanty, naložená zelenina, vláknina, antibiotika, chléb, fitness strava, hmotnost, nálada, Klub Jíme Jinak, opakující se opary, sousto, česnek, pečivo, porodnice, anémie, jablko, esenciální olej, minerály, kombucha, co je to pickles, IBS, pacietnti, bez laktózy, alergie na lepek, rakovina slinivky, problémy s trávením, křeče, meduňka, aft, prebiotika, máta, jak kvasit zeleninu, migrény, pickles, propustné střevo, léčba aftů, tymián, lékořice, tibi, živé bakterie, element země, antibiotika u dětí, úzkost, pokles žaludku, aditiva, TČM, novorozeně, jak se zbavit pásového oparu, patogenní bakterie, přírodní léčba aftů, cukr, raw food, játra, autoimunitní choroba, kojení, hleny, tíha v nohou, pacient, wc, špatné trávení, vazivo, spánek, bílá mouka, stolice, slinivka, dysbióza, shoyu, rejuvelac, vitarián, mateřské mléko, průjem, toxiny, rostlinné jogurty, mléčné kvašení, kojenec, antinutrienty, krevní stáze, umami, celer, alternativní léčba oparu, příroda, jak připravit pickles, opary, bylinky, fytáty, opar, pikls, sójová omáčka, císařský řetz, těhotenství, lymfa, porod, syrová zelenina, jak udělat pickles, výhřez dělohy, křeče břicha, lepek, levandule, hřebíček, jablka, jilm, sůl, zánět, ušlechtilá plíseň, mikrobiom, tempeh, lék na opary, cévní problémy, vegetariánské recepty, tuk, záchod, oslabené trávení, pobyt v nemocnici, vitamín C, fermentované produkty, ocet, plynatost, ořechová másla, raw strava, léčba střevních potíží, SIBO, kefír, důležitost kojení, zázvor, příčiny oparů, příčiny aftů

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?