Jasmínová rýže

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...

Hromádky s růžovou polevou

Na pohled i chuť efektní jídlo, kterým jistě potěšíte i svoje hosty. I když vypadá na první pohled pracně, jeho příprava je snadná a rychlá.

Smažená rýže s chilli papričkou a petrželkou

Zbyla vám uvařená rýže nebo se vám už klasická přílohová rýže přejedla? Pak zkuste tuto obměnu – smaženou rýži s chilli papričkou a petrželkou.
88
6

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v tom zmate...

Hráškové rizoto – ideální jídlo pro celou rodinu

Sezóna hrášku je v plném proudu. Užijte si z něj tohle výborné hráškové rizotko. Ideální, lehký, fit pokrm do teplých letních dní – navíc za pár koru...
37
1

6 nejlepších druhů rýže a jak je použít

Rýže je jednou z nejdůležitějších potravin na světě. Je totiž snadno stravitelná, bohatá na energii, bílkoviny a další živiny. Taky patříte mezi ty, kteří ...
klub
15

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s obilovinami začít, j...

Celozrnná rýže

Celozrnná rýže je léčivá a na vitamíny a minerály bohatá obilovina. Obsahuje oproti bílé, obroušené rýži až čtyřnásobně více vlákniny. Rovněž má třikrát to...

Celozrnná rýže s jáhlami a slunečnicovým semínkem

Vařit jen jeden druh obiloviny je nuda. Proto rády kombinujeme obiloviny mezi sebou. Jáhly s rýží jsou naše velmi oblíbená kombinace, navíc bezlepková. Slu...