červené fazole
Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou
Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lávové...
Rajma masala – kari z červených fazolí
Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...
Fazolová omáčka s mangoldem
Omáčka z červených fazolí se skvěle hodí k obilovinám, stejně jako náplň do palačinek, tortill nebo k plackám. Může být i alternativou k pečivu,...
Fazolový boršč
Klasický boršč jsem nikdy neměla ráda, ale tahle naše fazolová varianta je prostě božská. Dělám jí vždycky kotel, protože se po ní jen zapráší....
Mexické Chilli con carne
Mexická specialita známá po celém světě. Chilli con carne je velmi chutný a mírně pikantní fazolový pokrm, za kterým nemusíte jezdit až do Mexika. Připravte...
Fazolový salát
Tento salát je skvělý s čerstvým kváskovým pečivem nebo plackami. Je krémový, lahodný a sytý. Navíc obsahuje spoustu bílkovin z fazolí a živin ze...
Fazolový gulášek
Červené fazole patří mezi moje nejoblíbenější luštěniny. Nejčastěji z nich uvařím různé zeleninové směsi, kam fazole jen přidám. Tentokrát jsem zkusila uvařit klasický guláš,...