Domů Téma špenát

špenát

Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Sezónní jídelníček: Co jíst v červnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Kouzla brutnáku v lékárničce i kuchyni

Mohutný krasavec s neobyčejnými kvítky, který umí léčit i kralovat v kuchyni. Už jste ho vyzkoušeli?

Jitrocel na rány i do těla

Svěží pomocník na ranky a štípance, ale i chuťově zajímavá divoká zelenina plná prospěšných látek. Používáte jitrocel v kuchyni?

Sezónní jídelníček: Co jíst v květnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Díky salátům o 11 let mladší mozek

Počet lidí v Česku trpících demencí pořád roste. Do roku 2050 by to mohlo být až 380 tisíc lidí. Prevencí může být listová zelenina. Studie potvrzují,...

Cibulový quiche se žampiony a smetanou

Zdravá verze oblíbeného francouzského slaného koláče bez mléka a vajec. Je vhodný jako rychlá večeře, svačina s sebou na cesty nebo slané pohoštění pro...

Kopřivový špenát

Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Kopřivový špenát je rychlovka.

20 super detox receptů s kopřivou

Venku už začíná rašit kopřiva. Zázračná detoxikační bylina, kterou můžete použít do mnoha jídel a nápojů. Pojďte se inspirovat, kam všude s ní!

Dušená jarní zelenina s klíčky

Dušená zelenina nemusí mít nic společného s vaší vzpomínkou na školní jídelnu. V téhle jarní úpravě se jedná o dokonalou chuťovku. A skvěle při...

Bezlepkový quiche

Alternativa známého slaného koláče, tentokrát v bezlepkové variantě, skvěle poslouží jako večeře nebo i svačina do práce či na cesty. Koláč je variabilní a...

Bezlepkový pizzakoláč

Rychlá a výborná varianta známé klasiky, která je bez lepku, klasického sýra i masa. Skvěle se hodí jako lehká večeře a díky své variabilitě...

Slané kváskové buchty

Buchty známe všichni, ale zkoušeli jste je někdy na slano? Je to opravdu lahůdka. Náplň lze měnit dle zásob, sezóny a chuti.

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřejte...

Štrúdlománie: nejlepší těsta a nádivky na závin

Sice pochází z Rakouska, ale velmi dobře se uchytil i u nás. A zdomácněl natolik, že jich máme nespočet druhů. Ty naše jsou všechny...

Slaný palačinkový dort

Dort z palačinek ocení hlavně malí strávníci a krásně do něj schováte nejrůznější zeleninu či luštěninu. Recept je trošku časově náročnější, ale určitě stojí...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Krémová polévka z cukety a mangoldu

Jemňoučká dietní krémová polévka ze 4 ingrediencí, kterou máme hotovou do pár minut a pochutná si na ní celá rodina.

Zelené cizrnové kari

Jednoduché, pikantní jídlo z jednoho hrnce, takové je toto kari s cizrnou a zeleninou.

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na...

Kuličky z tofu, kuskusu a shiitake

Tyhle kuličky jsou chutné a zdravé díky shiitake houbičkám. Skvěle se hodí jako předkrm na oslavy nebo k hlavnímu jídlu místo masových kuliček. Návštěvy...

Krémová květáková polévka se špenátem

Krémové polévky jsou tutovka. Chutnají i těm, kdo zeleninu moc nemusí. Zkuste tuhle, chutná smetanově.

Slzovka na zelenině

Zdravá a rychlá zeleninová večeře nebo oběd dochucený balzamiko octem a sladkým ovesným mlékem.

EU zakázala nejvíce používané pesticidy v Česku

Evropská unie zakázala 3 populární pesticidy, u kterých existuje podezření, že mohou uškodit lidskému zdraví. Mezi nimi je i chlorpyrifos, který je nejvíce užívaným pesticidem...

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...

Restované nudle na tymiánu se zeleninou a fazolemi

Přebytek cuket a dýní krásně zužitkujete v tomto receptu. Hodí se jako rychlovka k večeři a chutná malým i velkým.

Mražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?

Už i studie vědí, že uměle dozrávané čerstvé ovoce a zelenina, které dlouho cestuje, než se dostane do supermarketu, obsahuje minimum vitamínů. Není lepší...

Je čerstvé ovoce a zelenina opravdu čerstvé?

Je čerstvé ovoce a zelenina vždycky tou nejlepší možnou volbou? Asi vás napadne, že samozřejmě. Ale co když ne? Pojďme se společně podívat, jaké...

Houbový guláš s fazolemi a zeleninou

V lese už začaly růst houby a my si z nich připravili tento výtečný houbový guláš. Zkuste ho taky a pokud nemáte zrovna po...

Dýňovo-cuketová pánev se seitanovým „masem“

Také milujete jídla, která jsou šťavnatá, plná chutné omáčky, s velkými kusy měkké slaďoučké dýně a cukety a s něčím, do čeho si můžete...

Letní salát s rukolou

Lehký salát se skvěle hodí jako doplněk letního talíře.

Kovbojské fazole s rýží

Pokud hledáte rychlý, ale zároveň zdravý, dobrý a sytý recept na večeři, pak zkuste tyto kovbojské fazole. Doporučujeme podávat s rýží. Zaručeně bude chutnat...

Máte depku? Dejte si tyto potraviny!

Cítíte se delší dobu pod psa? Zařaďte do jídelníčku některou z těchto zelenin. Dle vědců má tato zelená zelenina na depresi a dobré fungování...

10 zajímavostí, které o salátech zaručeně nevíte

Víte, co znamená slovo "salad days" a že Caesar salát není z řecko-římské éry? Nebo že salát vznikl z plevele a že může být...

Jarní detoxikační salát

Jarní lehoučký salát pro detoxikaci a vyživení organismu plný svěžích zelených lístků a klíčků s jemnou avokádovou zálivkou a křupavou posypkou.

Jak na domácí pesta: krok za krokem

Pesto je jednoduché na přípravu a má mnohem víc využití než jen do těstovin. Namažte si ho na kváskový chléb, potřete jím pečenou zeleninu,...

Květák na kari s tofu

Rychlé, barevné a moc dobré kari z tofu a květáku, které zahřeje, dodá energii a povzbudí.

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

4 recepty na domácí přírodní potravinová barviva

Nedávno jsme zveřejňovali praktický seznam přírodních potravinových barviv. Teď se vrhneme na jejich přípravu. Udělejte si s námi 4 jednoduchá domácí potravinová barviva v tekuté...

Obarvěte si jídlo a s ním i život. Přírodní barviva z...

Rýže nemusí být jen nudně bílá a chleba pískový. Dejte jídlu zcela nový rozměr. Vsaďte na přírodní barvy z ovoce a zeleniny a připravte...

Obsah pesticidů v hruškách šokoval i vědce

Každému z nás je jasné, že konvenční zelenina a ovoce ze supermarketů obsahuje pesticidy. Avšak rozsah kontaminace v nedávných testech šokovala i vědce. A...

Barevný zeleninový wok s tempehem

Využijte sezónu plnou krásné barevné zeleniny. Dejte od každé, co zrovna dozrála, trochu, pořádně okořeňte a pak si vychutnejte tu nádheru.

Indický salát

Lehký a lahodný restovaný rýžový salát s kurkumou a zeleninou inspirovaný Indií. Výborný je podávaný jak teplý, tak i studený. Dokonalý je díky posypce...

5 superpotravin, se kterými nakopnete svůj mozek

Chcete se cítit bystřejší, plní energie a duševně aktivnější? Jídlo, které jíme, zásadně ovlivňuje činnost našeho mozku. Proto není divu, že Evropanům klesá IQ. Vliv...

Salát z daikonu, ředkviček a špenátu

S příchodem jara zařazujeme v malém množství stále více syrové zeleniny. Proto si nezapomeňte ke každému jídlu přidat i trochu osvěžujícího salátu. Většinou to nedá...

Hráškovo-mangoldová krémová polévka

Mám plnou zahrádku zeleného hrášku a mangoldu. Stačil nápad a vznikla báječná, krémová, zelená polévka.

K čemu dát kopřivový špenát

Jana se ptá, k čemu přidat kopřivový špenát. Přidávám tedy pár fotek pro inspiraci, jak s ním naložit.

Podzimní bylinková polévka s mungo fazolemi

Oběhla jsem zahrádku, vzala zbytky z lednice výsledkem byla vynikající voňavá polévka s bylinkami. Nechte se inspirovat a přidejte do polévky čerstvé bylinky, dokud nám...

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Večerní rychlovky ve woku jsou vždycky otázkou pár minut. Jak je ale udělat, aby nebyly na jedno brdo? Krom střídání zeleniny také střídám koření....

Svěží salát z mladých lístků

Mladé, zelené lístky jsou symbolem jara a neměly by proto chybět ani v našem jídelníčku. Nechte se inspirovat jednoduchým salátem z mladých lístků...

Polévka z čerstvého špenátu

Sezóna špenátu už začala v květnu a proto by byla škoda si s ním neobohatit zdravý jídelníček. Špenátová polévka trochu jinak je další osvědčený...

Špenát z kedlubnových listů

Nevíte co s listy ze zeleniny jako jsou kedlubny, ředkvičky a ředkve? Je škoda je vyhazovat. Zkuste z nich vytvořit tento lahodný špenát!
Téma: dort z palačinek, mražená směs, výhonky, Sezónní tip, luštěniny, dezerty, listová zelenina, cukrovka, svačiny, lněné semínko, zdravé palačinky, divoká pažitka, lasagne, mléčné produkty, řebříček, listy pampelišky, sójové mléko, francouzský koláč, náplň, zamrazování, řapíkatý celer, tvaroh, těstoviny, hruška, krutony, veganské palačinky, povidla, Horská čočka, lehký salát, piniové oříšky, slané občerstvení, fosfor, waldorf, slané koláče, zelené smoothie, oběd, chilli nitě, palačinky, rychlovka, červené zelí, guláš z hub, ředkvičky, palačinka, hnědé žampiony, rostlinné mléko, maso, čerstvá strava, římský kmín, Jak použít lahůdkové droždí, zapečené palčinky, svačina s sebou, zdravé vaření, sůl, vysoký krevní tlak, sýr bez laktózy, slané buchty, tahini, čerstvá zelenina, limetka, bez bílé mouky, občerstvení, mražené ovoce, palačinky naslano, petrželka, fitness strava, pšenice, arónie, hotová jídla, tempeh, pampeliškové listy, pečení z kvásku, žampiony, zeleniny z ciziny, pudink, květák, fitness, veganská jídla, vegetariánství, sůl kala namak, ovoce z ciziny, kadeřávek, pečení s kváskem, zelené fazolky, zeleé šťávy, semínka, mletá sladká paprika, online kurz Vánoce jinak, slané pohoštění, léto, jak použít tamari, kala namak, hatomugi, s sebou, podzim, sezam, cibule, mizuna, houbová jídla, červenec, kozičky, sezónnost, vegan recepty, omáčka k těstovinám, buchty naslano, chlorpyrifos, skořice, čerstvá paprika, rostlinná smetana, veganské menu, dresing, vitamín E, luštěninové jídlo, fungicidy, suchohřiby, zmrzlá zelenina, fialka, jak jíst sezónně, Tamari, léčivé květy, basmati, slzovka, divoká zelenina, pohoštění, trývení, vitamín A, učení, olivový olej, jitrocel kopinatý, mozek, obědová polévka, zálivka, bezový květ, maliny, na piknik, hluchavka, slaný koláč, topinambur, česnek, kukuřičná polenta, bezlepkové koláče, zdravá svačina, bezlepkové pokrmy, mražení, buchty na slano, zelená zelenina, hřiby, kvásek, miso pasta, houby, len

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?