Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Špenátové karbanátky

Uvařeno
bez lepku

Skvělé jednoduché karbanátky z několika ingrediencí. Vyzkoušejte je a nezapomeňte na nějaký dobrý dip.

Ingredience
9 karbanátků
  • 150 g jáhel v suchém stavu
  • 130 g špenátu (váženo po uvaření)
  • 1 čerstvá jarní cibulka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje

Jak připravit karbanátky ze špenátu a jáhel

  1. Jáhly uvařte a dejte do mísy,
  2. Přiveďte vodu k varu a špenát blanšírujte 1 minutu. Ihned opláchněte studenou vodou a dobře vymačkejte.
  3. Jáhly rozmixujte tyčovým mixérem, ale ne úplně na kaši.
  4. Špenát rozmixujte s jarní cibulkou a smíchejte s jáhlami.
  5. Přidejte olej, sůl, pepř a pořádně promíchejte.
  6. Vytvarujte karbanátky a dobře je potřete olejem. Pečte v předehřáté troubě na 200°C, během pečení je otočte.

Praktické

  • Při pečení otáčejte karbanátky opatrně, abyste je nepoškodili.
  • Výborné teplé i vychladlé.

Obměna

  • Karbanátky můžete také smažit na pánvi na oleji.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, právě šly do trouby. Barva nemá chybu, přidala jsem česnek a hrnec od směsi jsem vylízala😁. Už se těším na upečené.

Viera, dnes vyskúšané.
Podarili sa a s hribikmi to bol super obed :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Krémová quinoa

Krásné krémové jídlo, které neurazí ani jako vlažný salát. Pro jarní atmosféru můžete přidat několik lístečků měsíčku.