Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Pečená hruška s nádivkou

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Tenhle teplý pečený dezert musí nadchnout každého, kdo má rád hrušky nebo jablka a vůni skořice. V zimě je navíc pečení pro tělo zahřívající a takto upravené ovoce ho neochladí.

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Pečená hruška

Ingredience pro 4 osoby

  • 2 velké nebo 4 menší hrušky
  • 80 g mandlí nebo vlašských ořechů
  • 100 g hrozinek
  • 2 lžíce marmelády bez cukru nebo jedna lžíce sladu
  • trocha skořice
  • špetka soli

Postup

Hrušky dobře umyjeme, rozpůlíme a vyndáme jadřinec. Osvědčilo se mi vyškrabat větší díru, aby se do hrušky vešlo více nádivky. Slupku neloupeme, drží hrušku pohromadě, pokud není hezká, nemusí se slupka jíst. Spařené hrozinky umeleme nebo nasekáme nahrubo, stejně tak mandle a smícháme je se 2 lžícemi marmelády, špetkou soli a skořicí. Nádivka by měla být hutnější, ne tekutá. Předehřejeme si troubu na 180°C a naplníme hrušky. Dáme na plech na pečící papír. Pečeme asi 30-40 minut do změknutí hrušky.

Praktické

Dejte pozor, aby hrušky byly opravdu dobře upečené, poznáte to podle toho, že jsou zcela měkká a začínají se rozpadat.

Na vyndavání jadřince se mi osvědčila lžička na melouny nebo obyčejná ostřejší lžíce.

Obměna

Úplně stejně jde naplnit jablíčka.

Děti

Pečené ovoce s ořechy je vhodné pro děti cca od 1,5 roku. Miminkům je možné hrušku napařit na pařáčku a nepotřebují k tomu ani nádivku.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tahle senzační nádivka se dá použít též jako hmota na nepečené cukroví – kuličky obalené v kokosu nebo mletých mandlích. Vyzkoušeno a snědeno :-)

Mám doma jen rýžový a kukuřičný slad.Mohu ho použít?Nebo sladěnka je vhodnější?Děkuju.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špendlíková bublanina (bezlepková)

Mirabelky, kterým naše rodina říká lidově špendlíky, dozrávají všude v okolí. Padají po zemi a málokdo se o ně zajímá, přitom je to bezvadné nestříkané ovo...
14
25

Nepečený jahodový dort

Máte velkou úrodu jahod? Co si udělat luxusní krémový dortík, kde jsou jahody uvnitř i na vrchu.

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Třešňová buchta pro lenochy

Na téhle buchtě mě baví, že všechno dám do jednoho pekáčku, strčím do trouby a víc se moc nestarám. Šetřím čas i nádobí. A výsledek je skvělý dezert bez cu...

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí vám na ...

Jahodový chia pudink

Chia dezerty jsou rychlé a zdravé. Využijte sezónu jahod a dopřejte si tento jednoduchý dezert.