Česnek

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Bylinkové artyčoky s rýží

Jaro je správné období pro artyčoky. Zde máte malý nápad, jak je chutně a jednoduše připravit.

Jarní kroupy

Velmi jednoduchý a rychlý recept, který voní jarem. Pokud máte vařené kroupy a fazole, budete mít toto jídlo na stole během chvilky.

Pesto z česnekových výhonků

I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.

Květák na tamarindu

Květák v těstíčku pečený v troubě, podávaný s lahodnou omáčkou plnou chutí a vůní exotického koření.

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Okurkový salát s popencem

Máte na zahradě popenec? Přidejte ho do salátu a vytvořte si alternativu na tzaziky. Dostanete do těla sílu divoké jarní zeleniny, potěšíte oko krásnými kv...

Donabe s filetem s chutí moře

Chutný veganský “filet” s chutí ryb a japonskou omáčkou. Nejlepší je servírovat ho přímo v hrnci, kde se vařil. Stačí 20 minut a lahodný pokrm ...

Vláčné květákové placičky

Velmi jednoduchý recept, do kterého schováte květák a vytvoříte tím zdravé mlsání i pro ty, co květák nemají příliš v lásce.

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Košťálový krém s kopřivou

Recept, do kterého zužitkujete koštál květáku. Typicky jarní talíř, kde nechybí ani všuderostoucí a superzdravá kopřiva.