Jídlo pro vegetariány

Čočková kotleta

Kotleta, ale úplně bez masa? Ano! Tahle čočková varianta vás mile překvapí – je šťavnatá, chutná a krásně křupavá.

Košíček Červené Karkulky

Tyto červené košíčky potěší nejen oko, ale i chuťové pohárky – ideální pro slavnostní chvíle, oslavy nebo kdykoli chcete své hosty hýčkat a překvapit něčím...

Rizoto na balzamiku

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...

Lilkové půlměsíčky

Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Strozzapreti s citronovou omáčkou

Máte chuť na něco rychlého, ale přitom sytého? Tyhle těstoviny s barevnou směsí zeleniny a jemným kešu-citrónovým krémem jsou ideální volbou. Do půl hodiny...

Uzené medailónky

Rychlé a zdravé medailonky nebo karbanátky bez masa, vajec a lepku pro milovníky uzené chuti.

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Špagety s katalánskou čekankou

Recept na špagety s čekankou, tempehem a ořechy. Originální kombinace chutí a zdravých surovin, která potěší chuťové buňky i tělo. Inspirujte se a vyzkouše...

Cibulové lívanečky

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.

Bylinkové artyčoky s rýží

Jaro je správné období pro artyčoky. Zde máte malý nápad, jak je chutně a jednoduše připravit.

Květák na tamarindu

Květák v těstíčku pečený v troubě, podávaný s lahodnou omáčkou plnou chutí a vůní exotického koření.