Kardamom

Kardamom se často používá při pečení, sladkých pokrmech nebo indické kuchyni. Často je nesprávně uváděn jako kardamon.

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Masala Chai jinak – bez kofeinu, bez cukru a bez mléka

Čaj masala příjemně zahřívá díky koření a perfektně uspokojí chuť na sladké. My ho milujeme v naší vlastní verzi, která chutná stejně jako čaj v indické re...

Pikantní máslové fazole s čirokem

Čirok a fazolemi v kořeněné pikantní úpravě. V tomto receptu využijeme sečuánský pepř, který dodá pokrmu nezaměnitelnou chuť a aroma.

Pistáciové sušenky bezlepkové

Tyhle sušenky jsou opravdu dílem okamžiku, takže během 15 minut máte na stole hotové domácí sušenky bez cukru, vajec, mléka i lepku. Pistácie, kardamom a c...

Mandlové kurkuma latte s vanilkou

Je to nápoj, ale my si ho dáváme místo dezertu. Tak dobré je zlaté mléko – nápoj tisíce let používaný na Východě pro dobrý spánek a doplnění životní ...

Hromádky z černého sezamu

Černé sezamové kopečky s matcha bez cukru, vajec a mléka – přírodní, jednoduché, rychlé na přípravu a k mlsání třeba s dobrým čajem .

Jablečný weck cake

Pečení ve sklenicích Weck má svoje výhody. Nejen, že můžete sledovat celý proces pečení, aniž by se vám něco připálilo, ale pokud ihned po upečení dortík u...

Vánoční nealkoholický punč

Punč je název pro velké množství alkoholických i nealkoholických nápojů, které většinou obsahují ovoce či ovocnou šťávu. Slovo punč má původ v hindském výr...

Makové bochánky

Přinášíme vám další tip na netradiční cukroví, kterým můžete zpestřit váš sváteční stůl, ale samozřejmě se hodí při jakékoli příležitosti. Jeho příprava je...

Hrozinkový svařák bez cukru pro dospělé

Kamarádky na vánoční besídce dostaly chuť na svařák. Víno bylo, ale bez cukru jim nechutnal. Jenže cukr do něj nechtěly. Tak jsme vyzkoušeli připravit svař...

Vánoční bábovka

Tuto bábovku jsem nazvala vánoční, protože chuť oříšků a koření mě hned navedla na Vánoce. Můžete si ji samozřejmě upéct kdykoliv, jako pohoštění pro hosty...