Vegetariánské pokrmy

Čočková kotleta

Kotleta, ale úplně bez masa? Ano! Tahle čočková varianta vás mile překvapí – je šťavnatá, chutná a krásně křupavá.

Rizoto na balzamiku

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...

Lilkové půlměsíčky

Lilek nepatří mezi zeleninu, kterou bychom jedli každý den, ale když se objeví na zahradě nebo v bio bedýnce, je škoda ho nevyužít. Právě z lilku si můžete...

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Strozzapreti s citronovou omáčkou

Máte chuť na něco rychlého, ale přitom sytého? Tyhle těstoviny s barevnou směsí zeleniny a jemným kešu-citrónovým krémem jsou ideální volbou. Do půl hodiny...

Patizonová omáčka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodn...

Uzené medailónky

Rychlé a zdravé medailonky nebo karbanátky bez masa, vajec a lepku pro milovníky uzené chuti.

Cizrnovo špenátové karbanátky

K omáčkám, k dipům, k salátu nebo jen tak s hořčicí, tyto jednoduché karbanátky, doufám, najdou i u vás místo na talíři. Zdravá alternativa karbanátků bez ...

Čočková polévka se žampiony

Lahodná čočková polévka s palačinkovými nudlemi a bohatou zeleninou. Skvělá kombinace ingrediencí pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Podívejte se na rec...

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Špagety s katalánskou čekankou

Recept na špagety s čekankou, tempehem a ořechy. Originální kombinace chutí a zdravých surovin, která potěší chuťové buňky i tělo. Inspirujte se a vyzkouše...

Cibulové lívanečky

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.