Ingredience

Na korpus:

  • 200g ovesných vloček
  • 40g rozpuštěného kokosového oleje
  • 30g burákového másla
  • 30g rýžového sirupu
  • 2 lžíce vody

Karamelová vrstva:

  • domácí karamel https://www.jimejinak.cz/karamel/

Na ozdobu:

  • kvalitní hořká čokoláda
  • 2 hrsti pražených lískových oříšků

Postup

  1. Nejdříve si vytvoříme domácí karamel. Doporučuji mít recept na karamel už ozkoušený a vychytaný tak, aby karamel nebyl ani příliš tekutý ani tvrdý.
  2. Hotový karamel necháme chladnout a mezitím si připravíme dortový korpus.
  3. Na korpus rozmixujeme ovesné vločky na mouku a smícháme ji s ostatními ingrediencemi.
  4. Těsto pořádně propracujeme a natlačíme do olejem vymazané dortové formy. Necháme v lednici odležet.
  5. Na korpus nalejeme vychladlý karamel.
  6. V malém hrnci rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu a oříšky nasekáme na menší kousky.
  7. Rozpuštěnou čokoládu nalejeme na karamelovou vrstvu a posypeme oříšky.
  8. Dort skladujeme v lednici.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJarní únava mě letos zbourala
Další článekCo obličej prozradí o našem zdraví