Domů Tagy Rychlovka

rychlovka

Jednoduché recepty hotové za pár minut.

Květákový pilaf s žampiony

Pokud máte zbytek uvařené rýže nebo krup, můžete rychle vykouzlit výborný pokrm jako je tento mírně kořeněný pilaf. Pilaf existuje v mnoho variantách, my...

Luxusní omáčka s jablky

Když jsem udělal tuhle omáčku, ani Eva nepřišla na to, z čeho je. Hádala křen a různá dochucovadla, ale žádná tam nejsou. Ani smetana,...

Jablíčka v kuzu

Jablka uvařená s voňavým kořením a zahuštěná kuzu jsou ideálním dezertem pro tyto chladné dny, kdy je podáváme horká. V letních měsících stačí vychladit...

Vajíčková pomazánka z dýně a tofu (veganská)

Nebyl to záměr, prostě jsem chtěla udělat nějakou pomazánku a bylo doma tofu a kus dýně. Když jsem jí ochutnala, nemohla jsem se zbavit...

Kukuřičné tortilly s pikantní náplní

Zcela bez lepku a přitom tak chutně! A navíc překvapivě rychle hotové. Tak to vypadá, když vejde do kuchyně Roman a použije zbytky od...

Krém Elixír s mandlemi a kakaovými boby

Až na vás padne tíseň a chlad z nastupujícího podzimu, zahřejte se horkým krémem z čiroku, mandlí a kakaových bobů. Je to živinami nabitá...

Kokosovo-karobový pohár

Mezi naše oblíbené rychlé dezerty patří rýžové krémy. Dají se různě dochutit a dobarvit, takže vznikají krásné poháry. Tenhle je kokosový a karobový.

Červená čočka se sladkou zeleninou

Když se dají do jednoho hrnce různé kousky zeleniny, červená čočka a trochu koření, vznikne veliká dobrota. Je rychle hotová a všichni se ptají:...

Cuketové čirokoto

Rizoto s čirokem a cuketou je lehounké a přesto výživné. Je to rychlovka, která se skvělé hodí na večeři v teplých dnech, kdy chceme...

Kukuřičné těstoviny s fazolemi černé oko

Těstoviny nemusí kazit naši postavu ani zatěžovat trávení. Zkuste si je udělat s fazolemi a zeleninou. Další skvělá rychlovka!

Rýže a quinoa se zeleninou na oregánu

Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.

Citrónový krém s mandlovým máslem

Máte-li rádi krémové dezerty, pak určitě vyzkoušejte tuhle osvěžující variantu. Chutná skvěle a přitom neobsahuje cukr ani mléko.

Kukuřičné těstoviny s rozmarýnovou zeleninou

V jednoduchosti je krása. Tahle dobrota je navíc bezlepková. Těstoviny se zeleninou jsou rychle hotové a přitom tak dobré!

Salát se zlatou řepou

Už jste jedli zlatou řepu? Uvnitř je krásně žlutá a chutná trochu jako jablka křížená s mrkví. Nemá ostrou zemitou chuť jako ta červená....

Kukuřičná kaše se špaldovým kernottem, melounem a čokoládovou polevou

Obilné kaše s ovocem nejsou dobrá kombinace pro naše trávení. Jinak je tomu s melounem, který složením připomíná spíše okurku. Proto si v létě...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Pak choi s citronem

Osvěžující teplý salát z pekingského zelí pak Choi se hodí na teplé letní dny.

Letní salát s hořčicí

Udělat k letnímu talíři osvěžující salát je otázka pár minut. Jako tenhle náš dnešní.

Ovesná kaše s mrkví a dýňovým semínkem

Jednoduchá, rychlá a ohromně chutná je kaše z ovesných vloček, mrkve a dýňových semínek. A samozřejmě bez mléka a cukru!

Miso polévka s pak choi

V létě se snažíme zařadit polévky do jídelníčku alespoň 2x za den a měly by být jen lehké s minimem tuku.

Smetanová polévka s čerstvým koprem

Smetanové krémové polévky u nás frčí. Samozřejmě jsou bez mléka, bez mouky a bez cukru. A já zbožňuji čerstvý kopr, který právě také pěkně...

Luxusní letní salát s květy pažitky

Tenhle salát byl raz dva hotový a sklidil velký úspěch i členů rodiny, kteří jen tak něco zdravého nesní. Nikdo nepoznal složení a všem...

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Grilované polentové kostky po indicku

Grilovaná polenta v téhle podobě hravě strčí do kapsy i různé bramborové dobroty. Komu schází grilování, nechť dá na gril polentu. Pro nás je...

Mrkvové a cuketové špagety

Máte doma kráječ, který umí nakrouhat dlouhé spirálky z čehokoliv? Nenechte ho zahálet a udělejte si zeleninové špagety. Je to cesta, jak dostat zeleninu...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...

Plněná veganská cuketa

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách ve stylu Jíme jinak.

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Salát s lebedou a řebříčkem

Nemáte ještě vlastní salát? Skočte na zahradu pro lebedu a řebříček. Chutnají skvěle a jsou plné vitamínů.

Těstovinový salát s houbami a chřestem

V teplých dnech přijde k chuti lehký, osvěžující salát s chřestem.

Jarní miso polévka s pak Choi

Jarní miso polévka by měla obsahovat alespoň jednu zelenou zeleninu.

Miso polévka s kusy zeleniny

Všimli jste si, jak moc změní způsob krájení zeleniny její chuť? Zkuste pro jednou nepoužívat nůž a ušetřit čas za krájení. Nejspíš budete překvapeni...

Cizrna ve žluté kari omáčce

Kari omáčka je sama o sobě velmi dobrá a když se do ní přidá ještě cizrna, budete vylizovat talíře.

Napařované ovesné knedlíky s chia semínkem

Knedlík se nemusí vařit vždy ve vodě. Vyzkoušejte ho pro jednou napařit v páře.

Kapustová polévka s mrkví a vločkami

Dva druhy zeleniny, ovesné vločky a výborná polévka je na světě.

Tempeh se zeleninou a bulgurem

Rychle a výborně, to je heslo této rychlo večeře.

Krémová polévka z řepy, mrkve a batátů

Spojením tří skvělých druhů zeleniny vznikla skvělá, krémové polévka.

Rychlovka ve woku s uzeným tofu

V jednoduchosti je krása. Tohle jídlo máte za pár minut na stole. U nás za pár minut zmizelo i z talířů a prý ho...

Salát z kvašené zeleniny

Kvašená zelenina je na jaře obzvlášť důležitá a může být klidně zamíchaná jen do salátu.

Žitné těstoviny s italskou omáčkou a tempehem

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Smažený veganský řízek v trojobalu

Máte chuť na řízky, ale maso jíst nechcete? Snadná pomoc. Tyhle řízky jsou rychle hotové, chutnají jako kuřecí a netlačí po nich břicho.

Vanilkový pudink z makového mléka

Pudinky jsou vděčné dezerty. Teplé se hodí do chladných dní, vychlazené připomínají zmrzlinu. Tenhle makový strčí do kapsy všechny pudinky z mléka a cukru....

Burrito s uzeným tempehem a rýží

Máte rádi mexickou kuchyni a přitom se chcete s námi postit? Udělejte si veganskou verzi. Pochutnáte si a nebude vám po jídle těžko.

Zimní krém s ořechy a dýní

Máme pro vás ideální dezert do chladných dní. A protože je v něm dýně, což nikdo nepozná, dá se považovat za zdravý.

Kroupy aneb kroupová kaše s cibulí a celerem

Kroupy se zeleninou nebo kroupová kaše, záleží na vás, jak je upravíte, obě verze jsou skvělé.

Napařená brokolice a kadeřávek

Napařovanou zeleninu dáváme denně na talíř, teď na jaře hlavně tu zelenou.

Čočková kaše s tymiánem

Když chcete mít rychle něco sytého a chutného, uvařte čočkovou kaši. Já ji dělám často a na mnoho způsobů, ovšem tento dnes velmi zabodoval,...

Ořechovo kávový krém à la Nutella

Máte-li rádi ořechové a čokoládové dezerty, tak tento vás rozhodně potěší. Chutná skvěle a přitom neobsahuje cukr ani mléko. Během chvilky s ním můžete...

Blanšírovaná kapusta a pórek

Blanšírovanou zeleninu dáváme na jaře na talíř velmi často. Je to rychlá a chutná úprava zeleniny, díky které se zachová většina živin.

Guláš z černých fazolí

Jak se nám tu drží sníh, mám chuť na zimní jídla. Dnes byl proto k obědu fazolový guláš, pěkně s česnekem. A protože kamarádka...

Svíčková omáčka s dýní

Svíčková omáčka patří mezi naše oblíbené. Během období dojo jedu po dýních, takže jsem přidala i do svíčkové pěkný kus a olizujeme se ještě...

Omáčka ze zeleniny a červené čočky se zázvorem

Omáčky máme moc rádi. Ty naše jsou rychlé, chutné a zdravé. Žádná mouka na zahuštění. Samá zelenina a tentokrát ještě čočka. Tahle patří k...

Gulášová omáčka z černých fazolí

Perfektní omáčka, něco mezi svíčkovou a gulášem. Byla za pár minut hotová, ale hodna podávání v nejlepších restauracích. Dá se podávat i jako krémová...

Seitan s brokolicí

Brokolice se seitanem je dobrá kombinace. Když se přidá trochu koření a trochu zelené zeleniny, dostanete chuťovku ala čína. Opět jedno z jídel, které...

Jáhlový dezert s čokoládou a kokosem (bez mléka a cukru)

Když vás honí chuť na čokoládu, ale chcete se vyhnout cukru, je tu elegantní a velmi chutné řešení - horký dezert s kakaovými boby...

Seitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami

Dobře ochucený seitan hravě nahradí v pokrmu maso. My ho tentokrát ochutili kořením typickým pro asijsou kuchyni a podávali s rýžovými těstovinami. Velmi rychlá a...

Dýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami

Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Celý ten hrnec padl na oběd. Pravda, bylo nás na něj sedm,...

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách...

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?