- 300 g polohrubé špaldové mouky
- 1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem
- cca 40 g třtinového cukru (lze vynechat)
- 4 lžíce datlového sirupu nebo 8 lžic sladu
- 250 ml ovesného mléka
- 4 lžíce oleje
- 1 vejce nebo vegan vajahit
- pár lžic malinových povidel
- čerstvé ovoce dle chuti, tady jsou maliny a borůvky
Postup
- Formu na koláč vymažeme tukem a vyypeme moukou.
- Do formy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr a sirup nebo jen slad, mléko, olej kdo chce tak vejce, a vše dohromady dobře promícháme.
- Těsto nalijeme do formy a stěrkou uhladíme a potřeme povidly a to jen lehce, aby koláč nebyl moc mokrý.
- Povrch těsta poklademe ovocem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Pečeme cca 30 minut.
- Koláč lze obměňovat dle toho, jaké ovoce zrovna máte, nebo ho můžete udělat s kakaem apod.
- Dobrou chuť.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
taky jsem ho vyzkoušela a je fakt užasný. dělala jsem s jabličky a švestky a skořicí.veganskou variantu s rýžovým sirupem :)
Výborný. Použila jsem pohankovou, rýžovou a špaldovou mouku, v rostl. mléce jsem rozmixovala datlovou pastu, kokos.olej + Alsan, meruňky jsem posypala drobenkou z vloček, kokosu, ořechů a rýž.sirupu. Fakt mňamka.