Ingredience
  • 300 g polohrubé špaldové mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku s vinným kamenem
  • cca 40 g třtinového cukru (lze vynechat)
  • 4 lžíce datlového sirupu nebo 8 lžic sladu
  • 250 ml ovesného mléka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 vejce nebo vegan vajahit
  • pár lžic malinových povidel
  • čerstvé ovoce dle chuti, tady jsou maliny a borůvky

Postup

  1. Formu na koláč vymažeme tukem a vyypeme moukou.
  2. Do formy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr a sirup nebo jen slad, mléko, olej kdo chce tak vejce, a vše dohromady dobře promícháme.
  3. Těsto nalijeme do formy a stěrkou uhladíme a potřeme povidly a to jen lehce, aby koláč nebyl moc mokrý.
  4. Povrch těsta poklademe ovocem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  5. Pečeme cca 30 minut.
  6. Koláč lze obměňovat dle toho, jaké ovoce zrovna máte, nebo ho můžete udělat s kakaem apod.
  7. Dobrou chuť.

První komentář. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Výborný. Použila jsem pohankovou, rýžovou a špaldovou mouku, v rostl. mléce jsem rozmixovala datlovou pastu, kokos.olej + Alsan, meruňky jsem posypala drobenkou z vloček, kokosu, ořechů a rýž.sirupu. Fakt mňamka.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŘedkvičky naložené v nálevu s ume octem
Další článekJsem dva roky bez Crohna (Petra, 42 let)