Meruňky nebo švestky v čokoládě jsou skvělá rychlovka.

Ingredience

  • sušené nesířené meruňky nebo jiné ovoce
  • ořechy
  • kokos

Postup

Sušené meruňky omyjeme, namočíme na pár hodin do vody, pak vodu slijeme a do každé meruňky vložíme půlku vlašského ořechu. Potom obalíme v čokoládě a nakonec v kokosu.

Podobně připravíme sušené švestky, do kterých vložíme oloupanou mandli, obalíme v čokoládě a pomletých opražených mandlích.

Jiné ovoce (např. rozinky) můžeme v čokoládě jen okoupat.

Čokoláda na obalení

Ingredience

  • sušené sojové mléko
  • karobový prášek
  • vařící voda
  • rozemletá slunečnicová semínka

Postup

Smícháme sušené sójové mléko s karobovým práškem a opatrně přiléváme vodu. Zahustíme rozemletou slunečnicí mícháme, až se směs leskne. Čím více karobu, tím tmavší čokoláda.

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Žádné pálení žáhy a v bříšku krásně. (Kateřina)

Kateřina: Ahoj všichni. Jsem tu absolutní nováček a už...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Kaše na snídani byla výborná!! (Ivana)

Ivana: Tak jsem po roce dala šanci kaši místo...
    • Kakao i karob jsou hodně jinové, ale karob neobsahuje tuk a tedy ani plísně a aflatoxiny. Když je člověk zdraví, není problém sem tam použít, ale u ekzémů, migrén, akné a závislostech na čokoládě je lepší ho nahradit karobem.

  1. Prosím vás, to sušené sojové mléko je co? Nějakou značku? U nás ve zdravce mají jen Zajíce, ale to asi nemylsíte, že?

    • Jaké suš. mléko jsem měla, to už vážně nevím. Kromě Zajíce je ještě SOJA MILK – firma ASP.

    • Kaco, osvědčený poměr nemám. Do misky nasypu suš. mléko a karob zamíchám a pomalu přilévám vař. vodu a míchám. Podle toho jak tuto směs budeš mít řídkou, přidáš rozemletou slunečnicí a zase mícháš. Uvidíš, že je to jednoduché.

  2. Jani, jak že to zahušťuješ tu čokoládu? Rozemletým slunecnicovym seminkem? Takže opereš semínka, opražíš a pomeleš a pak tím zahustiš směs mléka s karobem? Dáváš to az do hotového a nenecháváš projít vůbec varem? Díky za osvětlení, moc mě tenhle tip k zahuštění zaujal.

    • Pokud mám BIO slunečnici tak ji nemyji, nepražím, přímo melu, ale nebio omyju, mírně usuším na pánvi nebo v troubě, pak pomelu a směs zahustím. Nic se nevaří, jen přidává pomalounku vařící voda.

  3. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí rýžovo – mandlové mléko
Další článekVýtečné celozrnné palačinky