- sušené nesířené meruňky nebo jiné ovoce
- ořechy
- kokos
Postup
Sušené meruňky omyjeme, namočíme na pár hodin do vody, pak vodu slijeme a do každé meruňky vložíme půlku vlašského ořechu. Potom obalíme v čokoládě a nakonec v kokosu.
Podobně připravíme sušené švestky, do kterých vložíme oloupanou mandli, obalíme v čokoládě a pomletých opražených mandlích.
Jiné ovoce (např. rozinky) můžeme v čokoládě jen okoupat.
Čokoláda na obaleníIngredience
- sušené sojové mléko
- karobový prášek
- vařící voda
- rozemletá slunečnicová semínka
Postup
Smícháme sušené sójové mléko s karobovým práškem a opatrně přiléváme vodu. Zahustíme rozemletou slunečnicí mícháme, až se směs leskne. Čím více karobu, tím tmavší čokoláda.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Proč je lepší karob než kakao? (hořkost mi nevadí, karob naopak ano :-/ )
Není to moc hořké když tam není žádné sladidlo? nebo to osladí ty meruňky?